Ακολούθησα πιστά τις οδηγίες και όταν μπήκαν τα ψάρια δηλαδή ο ρύπος , με προσεχτικό ταϊσμα κράτησα τις τιμές όλες στο 0 και περίμενα να μετρήσω τα πρώτα νο3 για να δω ότι ολοκληρώθηκε ο κύκλος.
Το λάθος μου νομίζω βρίσκεται στο ότι έκανα μία μικρή αλλαγή 15-20 και δεν σε πρόσθεσα βακτήρια θεορώντας πως δεν χρειάζεται. Εκεί νομίζω έγινε unstable η βιολογία.
Στη συνέχεια υπερδοσολόγησα βακτήρια κάτι το οποίο μάλλον αρνητικό παρά θετικό ήταν.
Τώρα μετράω αμμωνία 0, νο2 0,8,1+ και νο3 5-10. Δηλαδή νο3 έχω αλλά είναι ξεκάθαρο πως η βιολογία μου δεν μπορεί να διασπάσει άμεσα όλα τα νο2 σε νο3.
Με το prime είδα αποτελέσματα καθώς δεν μηδένισαν τα νο2 αλλά τα μέτρησα μετά από ώρες στα 0,4 πράγμα που μου έδειξε πως το φίλτρο απορρόφησε τα μη τοξικά πλέον νο2.
Απλά διαβάζω σχετικά με το redox Και αυτό με προβληματίζει.
Τέλος, τα νο2 αντικαθιστούν την αιμοσφαιρίνη στο αίμα των ψαριών και το ψάρι ψάχνει για οξυγόνο. Εμένα η κινητικότητα τους είναι καλή, στην επιφάνεια δεν έχουν αναζητήσει ποτέ αναπνοή. Μήπως η συγκέντρωση νο2 που έχω δεν είναι τόσο μεγάλη στα 90 λίτρα; Ρωτάω για να ξεαγχωθώ λίγο γιατί αυτές τις ημέρες είμαι στην τσίτα με το θέμα αυτό.
Τέλος , από συμπληρώματα χρησιμοποιώ , flourish γενικό λίπασμα και υγρό άνθρακα. Τα αναφέρω σε περίπτωση που γνωρίζεις ότι επηρεάζουν με κάποιον τρόπο τις τιμές μου.
Κάνω ένα edit για να απαντήσω και στον φίλο παραπάνω ότι το ενυδρείο γέμισε 7/1 και τα ψαράκια μπήκαν 12. Δεν ταίζα τα βακτήρια (λάθος) αλλά το σκεύασμα έλεγε πως από τις 48 ώρες μπαίνει το 1ο ψαράκι. Οπότε αν θεωρήσουμε πως τα βακτήρια που έριξα 7 με 10/1 ήταν νεκρά , η σωστή δουλειά ξεκίνησε από 10/1. 12/1 μπήκαν τα ψάρια . Και πριν λίγες μέρες ανέβηκαν απότομα τα νο2. Έκανα κάθε μέρα αλλαγές και έριχνα βακτήρια. Έριξα prime , έκανα σκούπες στο βυθό. Καθάρισα φυτά, κλάδεψα σάπια. Αποτέλεσμα τίποτα, μετράω και πολλά νο2 και κάμποσα νο3.
Χτες μου είπε ένα παλικάρι πως αυτό που κάνω αυτές τις ημέρες για να τα ρίξω είναι λάθος. Δηλαδή , δεν ταιζω ή ταιζω ελάχιστα και ταυτόχρονα βάζω βακτήρια τα οποία δεν έχουν φαγητό , πεθαίνουν και προκαλούν αμμωνία και στη συνέχεια νο2. Και ότι να τα σταματήσω να βοηθήσω με prime Και να περιμένω γιατί είναι θέμα ημερών.
Ευχαριστώ πολύ
|