Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #4  
Παλιά 17-01-16, 15:37
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor
 
Εγγραφή: 29-09-2007
Περιοχή: Αθηνα
Μηνύματα: 19.360
Προεπιλογή

Θα παρεις ενα πλαστικο δοχειο samla 60 λιτρα με 10 ευρω απο το ΙΚΕΑ, θα το γεμισεις νερο απο το ενυδρειο (οχι μεχρι πανω, 50 λιτρα θα παρει περιπου μεχρι τη γραμμη στο πλαι).
Θα βαλεις εκει τα ψαρια και το φιλτρο να λειτουργει\.
Θα αδειασεις το υπολοιπο νερο απο το ενυδρειο και θα βγαλεις την αμμο.
Θα καθαρισεις το ενυδρειο οσο γινεται και θα βαλεις την καινουρια αμμο καλα πλυμμενη (ανακατευοντας τη σε κουβα λιγη λιγη, μεχρι να βγαινει ξεχυλιζοντας καθαρο το νερο) και μετα θα επιστρεψεις πισω το νερο απο το δοχειο μαζι με τα ψαρια και το φιλτρο.
Μετα θα συμπληρωνεις σιγα σιγα και φρεσκο νερο σε κοντινη θερμοκρασια (λιγο πιο δροσερο ναι, πιο ζεστο ομως οχι). Αντιχλωριο και τα σχετικα. Σαν να κανεις αλλαγη νερου θα ειναι.
Δεν ειναι αναγκη να συμπληρωσεις ολο το νερο που θα λειπει, με τη μια. Μπορεις να βαλεις πχ τα 30 λιτρα απο τα 60 που θα λειπουν (ας πουμε) και την επομενη μερα τα υπολοιπα μεχρι να φτασει η σταθμη εκει που πρεπει. Αρκει δλδ να μπορει να λειτουργει το φιλτρο και να μπορουν να κολυμπανε τα ψαρια.
Αυτα για να μη αλλαξουν αποτομα τιποτα τιμες νερου (pH GH KH θερμοκρασια) σε περιπτωση λαθους αρχαριου. Αν ξερεις τι κανεις, βαλτο και ολο. Πολλοι δλδ κανουν και 90% αλλαγη νερου (οταν χρειαζεται) χωρις προβλημα, αφου ξερουν να φτιαχνουν ιδιο το νερο.
Αργες μη αγχωτικες κινησεις.
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01560 seconds with 10 queries