Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 09-05-15, 00:55
Το avatar του χρήστη kgf12345
kgf12345 Ο χρήστης kgf12345 δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: rio atabapo(μεσα)-alto rio ilioupoli
Προεπιλογή

ενδιαφερον το ερωτημα

δεν ειναι τοσο απλο οσο λεει η sera.
ειναι πολλα τα πραγματα που παιζουν ρολο στο ποσο βιολογικο υλικο θα βαλεις, με πρωτο την ποσοτητα των ρυπων και την ιχθυοφορτιση που εχει ενα ενυδρειο.δεν το υπολογιζεις μονο με την ποσοτητα των λιτρων.

για να πω την αληθεια εγω δεν το υπολογιζω καθολου.δεν ξερω κιολας αν υπαρχει τροπος να το υπολογισεις.εγω πχ βαζω οσο περισσοτερο μπορω και εμπειρικα εχω δει οτι οσο περισσοτερο τοσο καλυτερα.
ακομα και αν φαινομενικα για το ταδε ενυδρειο "παει χαμενο".
φυσικα το οσο περισσοτερο εχει και ενα μετρο.δεν θα γεμισεις ενα φιλτρο μονο με βιολογικο υλικο μονο και μονο για να το γεμισεις.
χρειαζονται και τα αλλα σταδια φιλτρανσης.(μηχανικη φιλτρανση κλπ)

τωρα πως η σερα κατεληξε σαυτη την ποσοτητα δεν ξερω,αλλα προφανως θα εχουν παρει υποψη τους ενα συγκεκριμενο "τυπο" ενυδρειου.

δηλαδη συγκεκριμενο αριθμο και ειδος ψαριων,με συγκεκριμενες ρουτινες ταισματος και καθαριοτητας.

γιατι αν δεν το εχουν υπολογισει ετσι εχουν κανει μεγαλη πατατα,αφου ο καθενας που ξεκιναει στα ενυδρεια και εχει διαβασει 10 υπομνηματα σε ενα φορουμ,ξερει πως καθε ενυδρειο ειναι διαφορετικο.

δε νομιζω ομως,σιγουρα εχουν κατι συγκεκριμενο σαν υποδειγμα για να καταληξουν σε αυτο το μεγεθος και ποσοτητα.
με λιγο ψαξιμο θα το βρουμε πιστευω

αν το βρουμε θα δουμε που συμφωνουμε με αυτο και που οχι.

τι λεει η sera?

1 λιτρο σιποραξ επαρκει για καθαρισμο 200λιτρων νερου ενυδρειου μακροπροθεσμα.
Συμβουλη: Για μεγαλυτερα φιλτρα σας προτεινουμε την προσθηκη μεγαλυτερης ποστητας sera siporax η αλλων λικων φιλτραρισματος.
https://www.sera.de/fileadmin/gbi/08..._40-01_INT.pdf

δηλαδη με ενα κουτι σιποραξ,φιλτραρεις ενυδρειο 200 λιτρα
αν εχεις απο 5 εως 10 ψαρακια μεσα(μικρα),η τα ταιζεις μονο μια με δυο φορες την ημερα απο λιγο και δεν αμελεις τις εβδομαδιαιες αλλαγες,γινετε.
αυτα τα κανουμε ετσι κιαλλιως,αλλα μου φαινεται στην προσπαθεια να τα απλοποιησουν τα πραγματα για τον μεσο ασχετο πελατη παραλειπουν αρκετες λεπτομερειες που κανουν μεγαλη διαφορα...

εκτος αυτου,υπαρχουν κ αλλα οφελη οταν υπαρχει περισσοτερο διαθεσιμο υλικο,που επισης η σερα δεν το αναφερει.
πχ το να στησεις δευτερο ενυδρειο κ να το μπολιασεις κλπ.
προφανως η εταιριες θα ηθελαν σε οσα ενυδρεια στηνουμε να ξεκιναμε απτο μηδεν χρησιμοποιωντας τα προιοντα που διαθετουν για το στρωσιμο,αλλα δυστυχως ατυχησανε σαυτο
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01669 seconds with 10 queries