Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 06-12-14, 02:30
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Παιζουν διαφοροι παραγοντες για την επιλογη σωστων βατ, με τον κυριοτερο την διαφορα θερμοκρασιας χωρου και ενυδρειου.

Ενας λογος που αποφευγουμε τα υπερβολικα βατ (ακομα κι αν εχουμε κοντρολερ για ασφαλεια) ειναι οταν δεν θελουμε να ανεβει αποτομα η θερμοκρασια πχ μετα απο μια αλλαγη νερου με πιο δροσερο νερο.
(Η πτωση της θερμοκρασιας μεχρι ενα οριο και οχι πολυ αποτομα και αναλογα το ειδος ψαριων δεν ειναι ανεπιθύμητη, σε καποια ειδη ειναι και ευεγερτικη, Η αποτομος ανοδος ομως, οχι)
Οι θερμοστατες στους θερμαντηρες οπως και οι θερμοστατες στους κοντρολερ εχουν μονο On και Off.
Ενας θερμαντηρας θα παραμεινει ανοιχτος μεχρι να φτασει η θερμοκρασια στην προρυθμισμενη τιμη.
Αν ειναι δυνατος, αυτο θα γινει πολυ γρηγορα.

Καλο ειναι λοιπον να μην ειναι πολυ πιο δυνατος απο οτι χρειαζεται πραγματικα το ενυδρειο.
Συνηθως αυτος ο πινακας ισχυει για τους περισσοτερους θερμαντηρες. Απο εκει και μετα κοιταμε και τις οδηγιες του θερμαντηρα αν αναφερει κατι επιπλεον.
(προσωπικα εχω εναν θερμαντηρα να φτανει ισα ισα για το ενυδρειο, και εχω ενα εφεδρικο που προσθετω στο ενυδρειο να βοηθησει, στην περιπτωση που σε καποιο βαρυ χειμωνα, δεν φτανει αυτος που εχω. Ετσι κι αλλιως, καλο ειναι να υπαρχει ενας εφεδρικος θερμαντηρας)

Page generated in 0,01542 seconds with 10 queries