Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από gallos
Αν δεν εχεις καθολου ζωντανα ομως;απλα τον βαζεις στο ενυδρειο και περιμενεις να στρωσει, ριχνοντας αραια και που καμια τροφη;
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kostas82
από ότι έχω δει Θανάση τύλιγμα τα κομμάτια με βρεγμένες εφημερίδες με αλατόνερο . μετά μέσα σε πλαστική σακούλα , μετά μέσα σε κούτα φελιζόλ και μετά μέσα σε χαρτόκουτο , έτσι θα χάσει ένα μικρό μέρος των ζωντανών οργανισμών που κουβαλάει αλλά τα περισσότερα θα επιζήσουν , με αυτή την διαδικασία μετα θα πρέπει να κουράρεις τον βράχα σε ενυδρείο με αρκετή κυκλοφορία νερού , θερμοστάτη , σκίμμερ για κανα μήνα μετά πέταμα το νερό και τον δουλεύεις στο ενυδρείο με φρέσκο αλατόνερο , εγώ όταν ξεκίνησα τον είχα μεταφέρει 3 ώρες ταξίδι μέσα σε κουβάδες με νερό και καπάκι από ενυδρείο φίλου και δεν είχα πρόβλημα .
|
εννωείται και εγώ έτσι έκανα φίλε μου μόνο που δεν τάϊζα αγόρασα από συνχομπίστα ζωντανό βράχο τον άφησα περίπου ενα μήνα ίσως και λίγο παραπάνω ( παρόλο που δεν έμεινε εκτός νερού )στο ενυδρείο χωρίς ζωντανά και μετά έβαλα τα πρώτα ψαράκια συν κάποια ποσοτητα ζ.β. ακόμα.
Το θαλασσινό ενυδρείο όπου βράχος και άμμος είναι στην ουσία το φίλτρο
μας είναι πιο εύκολο πιστεύω να διαταράξεις την ισορροπία με το ανακάτεμα του αραγωνίτη ή την μετακίνηση βράχου οπότε κάθε φορά συμβαίνει πχ. ξεθάβεις τρία κομμάτια βράχου γιατι δεν σου αρέσει το σχέδιο , ξαναρχίζει μινι κύκλος στρωσίματος σε αυτό το σημείο , πολλοί θα έχουν προσέξει άλλωστε έξαρση κυανού και διατομικής αμέσως μόλις πειράξουν άμμο ή βράχο
Main display800l , Sump 200l
Lighting : DIY custom multichip led
Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo ,
Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy
Cooling Tr20, Heating Eheim Jager
Auto top off DIY , ROWw
|