Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #9  
Παλιά 17-07-13, 15:54
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor
 
Εγγραφή: 29-09-2007
Περιοχή: Αθηνα
Μηνύματα: 19.360
Προεπιλογή

Για τα ψαρια σου τα ειπαν.
Επισης δεν υπαρχει ψαρι "καθαριστης".
Τα ψαρια που συνιθιζουν να λενε ετσι, μπορει αν πεινασουν ή οταν ειναι νεαρα (οπου πεινανε πιο πολυ) να βεντουζαρουν στο τζαμι και να φαινεται να το καθαριζουν, αλλα αυτο δειν ειναι σωστη διατροφη για το ιδιο το ψαρι και εξαλλου οτι "μπαινει βγαινει", και αυτο που βγαινει κανει χειροτερο κακο, αφου ειναι αμμωνια και βρωμικος βυθος.

Τα νιτρικα στη βρυση προκαλουν μια μεγαλη δυσκολια στη διατηρηση του ενυδρειου, αφου τις αλλαγες νερου ουσιαστικα τις κανουμε για να μειωνουμε τα νιτρικα που υπαρχουν ως καταλλοιπο απο τους ρυπους των ψαριων. Βαζωντας νερο παλι με νιτρικα, δεν βοηθαει σε τιποτα (ελπιζω να μη το πινετε στο σπιτι)
Συμπερασματικα, με πολλα ψαρια στο ενυδρειο και με νερο βρυσης που εχει νιτρικα, το ενυδρειο θα ειναι βουρκος.

- Χωρις μετρηση αμμωνιας δεν μπορουμε να ξερουμε αν ειναι ετοιμο το ενυδρειο. Σωστα υποψιαστηκα οτι εχεις νιτρικα στη βρυση, αφου σε τοσο λιγο χρονικο διαστημα ειναι δυσκολο να εχει ολοκληρωθει ο κυκλος του αζωτου και να γινεται παραγωγη νιτρικων απο το φιλτρο. Τα νιτρικα προερχονται απο το βρυση. Απο τη στιγμη που δεν εχεις μεσα καποιο ζωντανο που παραγει ρυπους (που γινονται αμμωνια, μετα μεσω του φιλτρου γινονται νιτρωδη και μετα νιτρικα) τοτε δεν υπαρχει και κυκλοςο του αζωτου. Διαβασε για τον κυκλο και τις μετρησεις στα αρθρα της κατηγοριας των αρχαριων.
- Το φιλτρο φαινεται ανεπαρκες για να καλυψει σοβαρη ποσοτητα ρυπων. Ποσο μαλλον τοσων ψαριων.
- Υπο συνθηκες (πχ στρωσιμο και ελλειψη νιτρικων) το ενυδρειο μπορει να φιλοξενησει ενα μονομαχο ή μερικες red cherry κατα την αποψη μου
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01491 seconds with 10 queries