Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Panagiotisrx7
delta66 σε ευχαριστώ για την αναλυτική all in one απάντηση που μου άνοιξες τα μάτια αλλά επίσης με "πέθανε"...αρχικά γιατί ξενέρωσα με τον "τρόπο ζωής" που προσφέρω σ'αυτά τα ψαράκια εν αγνοία μου αλλά και δευτερευόντος για τον πόλεμο που πρέπει να κάνω για να πάω στο σενάριο ενυδρείου...αν δεν τα καταφέρω, με βλέπω να τα δωρίζω σε κάποιον εδώ που μπορεί να τα ζήσει όπως πρέπει. Και πάλι ευχαριστώ!!!
-------------------------
Αν καταλαβαίνω καλά, η γυάλα δεν ενδύκνειεται για τίποτα;
Σε 10λίτρα δηλαδή ούτε ένα μικρούλι ψαράκι δεν ζει;;;
|
Συγνωμη και σε καταλαβαινω.
Στα εγραψα γιατι ειμαι της αποψης, να τα λεμε ολα κι ας μην ειναι ευχαριστα.
Απο εκει και μετα ο καθενας κανει τις επιλογες του ενσυνειδητα για το τι τον περιμενει.
Για τα 10 λιτρα τωρα.
Λενε, οτι "οσο πιο αρχαριος εισαι, τοσο πιο μεγαλο ενυδρειο θελεις".
Με την εννοια οτι τα μικρα ενυδρεια δεν συγχωρουν λαθη που μονο ενας εμπειρος θα μπορεσει να αποφυγει.
Ομως ακομα κι αυτο κατα την αποψη μου ειναι αμφιλεγομενο.
Σου λεει με λιγα λογια "αν εισαι εμπειρος, παιξε και με μικρο ενυδρειο".
Ε λοιπον (αν θεωρησουμε πως εχω καποια εμπειρια), το εκανα κι αυτο.
Πχ διατηρησα μονομαχο σε 20 λιτρα και γαριδες σε 20 λιτρα.
ΟΚ δεν αντιμετωπισα προβλημα με το νερο.
Ομως τα συμπερασματα μου ποια ειναι.
Για να διατηρησω αψογο το νερο (συγκρινομενο με το νερο στα μεγαλα μου ενυδρεια), εριξα πολυ τρεξιμο (συχνες αλλαγες νερου, προσεκτικο ταισμα κλπ).
Δεν μπορουσα να απουσιασω πανω απο 2 μερες το καλοκαιρι λογω εξατμισης. Επρεπε να εχω αυτοματη αναπληρωση της εξατμισης κλπ.
Ασε και που δεν ευχαριστιομουν και τα ζωντανα να τα βλεπω να μην εχουν χωρο να συμπεριφερθουν σωστα (αφου τα εχω δει και σε ανετο χωρο και ξερω τι μπορουν να δειξουν)
Αυτα τα ενυδρεια τα εχω στην αποθηκη πλεον, για ωρα αναγκης.
Ενας νεος μπορει να εχει αντοχες και χρονο για τρεξιμο, ενω δεν εχει γνωσεις.
Ενας εμπειρος συνηθως δεν εχει αντοχες για τρεξιμο και οι γνωσεις του πανε χαμενες.
Συμπερασμα: Για ολους, εμπειρους και αρχαριους, ενα ανετο ενυδρειο για το εκαστοτε ψαρι που διατηρει, ειναι απαραιτητο.