οπως εχεται καταλαβει σε αυτο το ποστ εχω γεμισει τις αποριες μου και την πορεια του ενυδρειου!μπηκαν τα τρια πρωτα φραγκακια και μια γαριδουλα cleaner!αγοραστηκε ρεφρακτομετρο επιτελους απο συνχομπιστα σε πολυ καλη τιμη!τωρα μετα απο καιρο βεβαια θελω να με βοηθησεται με το φωτισμο!μαλλον θα επρεπε να το ειχα ρωτησει νωριτερα αλλα οπως εχουμε ξαναπει καλιο αργα παρα ποτε,οσο ζεις μαθαινεις κτλ...
Χθες που πηρα τα φραγκακια απο ενα συνχομπιστα μου εδειξε στο ενυδρειο του στο οποιο εχει led φοτισμο,πως φαινονται τα κοραλακια με τα μπλε φωτακια του και μπορω να πω οτι ενθουσιαστηκα γτ ηταν σαν να φωσφοριζαν!!λοιπον αυτο που θελω τωρα να μαθω ειναι ποιες λαμπες πρεπει να βαλω για να αναβουν μια ωρα νωριτερα και να σβηνουν μια ωρα αργοτερα απο τις αλλες (ανατολη-δυση)εχοντας το αποτελεσμα που σας προανεφερα και αν δεν ειναι καποια απο αυτες που ηδη εχω ποια ειναι καλυτερα ν αλλαξω!ο φωτισμος μου για οσους δεν θυμουνται ειναι 4 τ5 25 watt με δυο φωτιστικα glo!που σημαινει οτι οι λαμπες αναβουν ανα δυο!οι λαμπες που εχω αυτη τη στιγμη ειναι : μια ati aquablue special και μια arcadia marin white στο ενα φωτιστικο και μια ati coral plus με μια arcadia marin blue actinic(η οποιοα και μαλλον δινει το αποτελεσμα που θελω)!