Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #20  
Παλιά 28-01-13, 05:29
Το avatar του χρήστη kgf12345
kgf12345 Ο χρήστης kgf12345 δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 08-03-2011
Περιοχή: rio atabapo(μεσα)-alto rio ilioupoli
Μηνύματα: 7.894
Προεπιλογή

καταρχην να το χαιρεσαι

βιαστηκες λιγο να κανεις τις αγορες.επρεπε να ρωταγες εδω θα γλυτωνες χρημα.

θα σου πω κιεγω τη γνωμη μου αν και στα εχουν πει ηδη τα παιδια παραπανω.

τα θερμαντικα που πηρες χωρις κοντρολερ θα καταναλωνουνε ρευμα χωρις λογο.το κυκλωμα που σκεφτεσαι να κανεις με το arduino θα ειναι καλη φαση αφου μπορεις να το κανεις,αλλα φοβαμαι οτι αν δεν εχεις ηδη την πλακετα με το arduino και τα υπολοιπα υλικα θα σου βγει ακριβοτερα απτο να αγορασεις κοντρολερ ετοιμο.κοστιζουνε γυρω στα 15-20 ευρω απο ebay.

την ΑΟ δεν θα τη χρειαστεις σε αυτη τη φαση αν δεν σκοπευεις να βαλεις ψαρια που θελουνε νερο πιο μαλακο απο αυτο που εχεις στη βρυση και το νερο της βρυσης σου δεν εχει προβληματα...
δεν ειναι κακο να υπαρχει,αλλα ειναι περιτο εξοδο αν δεν τη χρησιμοποιησεις τωρα.

οπως και ναχει,αν σκοπευεις να βαλεις ψαρια που θελουνε μαλακο νερο πρεπει να βγαλεις πετρες και χαλικι αφου αφρισανε απο μεσα, οπως σου ειπε και ο delta απο πανω.

τα φιλτρα σου θα μπορουσες να τα ειχες παει πισω πριν τα χρησιμοποιησεις και να παρεις ενα η δυο εξωτερικα.το ποσο θα σε καλυψουνε εξαρταται απτο ποσα και τι ψαρια θα βαλεις οπως και απτις ρουτινες σου.και εκτος απο αυτο και παλι θα εχεις μεγαλυτερη καταναλωση.

δεν ειναι κακο να εχεις διπλο εξοπλισμο,ειναι πολυ χρησιμο,αλλα θα πρεπει αυτα που εχεις να ειναι αυτα που χρειαζεσαι.αυτη τη στιγμη δηλαδη,εχεις μεσα δυο φιλτρα που απο μονα τους το καθενα ειναι ανεπαρκη για το ενυδρειο σου.αν χαλασει το ενα τι θα κανεις?δεν εχεις backup δηλαδη,που ειναι ο σκοπος του να εχεις διπλο εξοπλισμο....
αλλιως θα καις τσαμπα ρευμα και οταν γινει μια στραβη θα πας να αγορασεις φιλτρο παλι.

για τα θερμομετρα θα σου προτεινα να βαλεις και τα 3 στο ιδιο σημειο και κρατα στο ενυδρειο αυτο που δειχνει τη μεση τιμη.θα χασεις τη μπαλα καποια στιγμη με τρια θερμομετρα και δε θα βγαζεις ακρη.το ιδιο θα εκανα και με τα θερμαντικα.θα εβαζα και τα δυο στην ιδια μερια και το ενα θερμομετρο στην αντιθετη γωνια.

αν θες να διορθωσεις λιγο τις επιλογες στις αγορες σου μπορεις παντα να βαλεις τα διπλα που εχεις στις αγγελιες.θα παρεις καποια λεφτα πισω και θα μπορεσεις να αγορασεις κατι που να σε καλυπτει περισσοτερο.πχ ενα φιλτρο σωστο για τα λιτρα σου και ενα θερμαντικο.

επισης υπολογισε εξοδα για τα απαραιτητα υγρα τεστ νερου.αλλιως δε θα μπορει να σου πει κανεις τι παιζεται με το στρωσιμο οταν χρειαστει,ουτε τι ψαρια μπορεις να βαλεις.

απο ζουμια ειδα οτι εγραψες μονο για prime.αυτο ειναι αντιχλωριο.εχεις παρει και καποιο σκευασμα με βακτηρια για στρωσιμο η οχι?και ποιο εχεις?

επισης καλο θαναι αν δεν εχεις διαβασει τα υπομνηματα του φορουμ στους αρχαριους,να τα διαβασεις.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01764 seconds with 10 queries