Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #14  
Παλιά 27-01-13, 22:57
giorgio Ο χρήστης giorgio δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 25-01-2007
Περιοχή: Χανιά
Μηνύματα: 362
Αποστολή μηνύματος μέσω ICQ στον/στην giorgio Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην giorgio
Προεπιλογή

καλησπέρα
ειναι 220 λίτρα το ενυδρείο?για μικρότερο το έκανα...
1) Σχετικά με τα 2 φίλτρα, ειναι 2κοπο μαχαίρι, με το εξωτερικό κερδίζεις χώρο, ίσως περισσότερη βιολογία αν πας σε μεγαλύτερο, ομως τα εσωτερικά δεν εχουν διαρροές, δεν μαζευουν αέρα, μένεις με 1 εφεδρικό αν χαλάσει το 1...Παρόλα αυτά εμένα μου φαίνονται μικρά αυτά τα φίλτρα, εχουν μεν ροή αλλά δεν βλέπω να παιρνουν πολλά υλικα, βεβαια δεν μπορώ να καταλάβω ακριβώς τις διαστάσεις τους....Αναλογα την ιχθυοφόρτιση και τα είδη θα δείξει πόση ροή και τι βιολογία χρειάζεσαι.
2) Τις αντιστάσεις βάλε τις μπροστά απο κάθε έξοδο φίλτρου ωστε να διαχέει το νερό και να γίνεται μιξη, το να βάλεις controller ειναι το καλύτερο οχι μονο για την σωστή λειτουργία αλλά για να μην κολλήσει καμια αντίσταση και δεις το νερό στους 30. Αντίστοιχα μπορείς να βάλεις και ανεμιστήρες για να μην το δείς στους 30 το καλοκαίρι
3) Οξυγονο δεν σου δίνουν οι αεραντλίες και τα "σωληνάκια" αλλά η ανατάραξη στην επιφάνεια.Οι αεραντλίες αντιθέτως θα σου αφαιρούν CO2 (εαν βαζεις προσθετο για τα φυτά).Προτείνω να βαλεις το ενα φίλτρο ψηλά και με καποιο τρόπο να έχεις ανατάραξη στην επιφάνεια.Οξυγόνο θα πάρεις απο τα φυτά και την ανατάραξη (picture this, φυτά με αρκετό φωτισμό και CO2, να φωτοσυνθέτουν και να γεμίζουν οξυγόνο το νερό).
4) ο φωτισμός σου ειναι 48w/180 (εκει σε υπολογιζω) = 0,26 και οπως το βλέπω εχει και αρκετό ύψος (τι διαστάσεις εχει αλήθεια??). Τι φυτά θα βάλεις ειπαμε?

Γενικά, για πες διαστάσεις, φυτα και ψάρια που θα βάλεις, απο εκει ξεκινάνε ολα!
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01429 seconds with 10 queries