Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #30  
Παλιά 26-01-13, 21:44
Το avatar του χρήστη nazgul
nazgul Ο χρήστης nazgul δεν είναι συνδεδεμένος
Pufferator
 
Εγγραφή: 27-07-2011
Περιοχή: Άνω Πόλη, Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 6.123
Προεπιλογή

Φυσικα και μπορεις να εχεις φυτα με οποιοδηποτε φωτισμο, απλα πρεπει να πας σε μη απαιτητικα. Και με φακο μπορεις να κρατησεις φυτα, οπως ανουμπιες, που δεν θελουν και πολυ φως.

Αν διαβασεις αυτο το αρθρο, θα βρεις καποια με λιγοτερες απαιτησεις:
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=4537

Φυτα οπως anubia, microsorum pteropus, εχουν ελαχιστες απαιτησεις σε φωτισμο και σκοτωνονται πολυ δυσκολα. Απο την αλλη, κερατοφυλλο, hygrophila difformis, hygrophila polysperma, corymbosa siamensis, egeria densa, αναπτυσσονται αρκετα γρηγορα και επισης δεν εχουν ιδιαιτερες απαιτησεις.

Ουσιαστικα, αυτο που πρεπει να κανεις ειναι να δοκιμασεις διαφορα φυτα και να δεις ποια απο αυτα θα πιασουν. Δεν υπαρχει κανονας. Εχω χρησιμοποιησει πολυ ευκολα φυτα που δεν επιασαν, αλλα δυσκολοτερα που αναπτυσσονταν με πολυ γρηγορους ρυθμους. Παντα σε χαμηλων απαιτησεων ενυδρειο.

Αλλωστε, προσφατα εστρωσε το φιλτρο σου, γεγονος που σημαινει οτι θα χρειαστει καποιος χρονος για να βρει το συστημα την ισορροπια του και με τη σειρα τους να ισορροπησουν και τα φυτα. Πρεπει να κανεις λιγη υπομονη και να δοκιμασεις διαφορα φυτα.

Μπορεις να βαλεις και καμια αγγελια για να μην αγοραζεις απο pet shop, οπου και πιο ακριβα ειναι, αλλα και σε ποιοτητα κατα τη γνωμη μου χειροτερα.
__________________
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01366 seconds with 10 queries