Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #17  
Παλιά 22-01-13, 16:52
Το avatar του χρήστη ZEIN
ZEIN Ο χρήστης ZEIN δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 17-01-2013
Περιοχή: Κερκυρα
Μηνύματα: 106
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από nazgul Εμφάνιση μηνυμάτων
Τι εννοεις το ενυδρειο ηρθε με μπολι? Το πηρες μεταχειρισμενο και ειχε υλικα απο ενυδρειο που ετρεχε? Το μεγαλυτερο προβλημα δεν το εχουν τα φυτα σου , παντως, αλλα τα ψαρια σου. Η εκθεση σε ΝΟ2 ειναι ιδιαιτερα επικινδυνη, με επεκταση στην υγεια ολης της υπολοιπης ζωης τους. Η υπαρξη ΝΟ2 σημαινει οτι το φιλτρο δεν ειναι στρωμενο, οποτε καλο θα ηταν να ψαξεις για μπολι αμεσα.

Η λαμπα σου ποσα watts ειναι τελικα? 21w T5 δεν βγαινει, ουτε 30w οπως ειχες γραψει νωριτερα. Μια ενισχυση καλη θα ηταν αν θελεις να συνεχισεις με φυτα, ευκολα εστω. Αλλη μια θα ηταν καλο να μπει.

Τελος, τα φυτα μπορει να εχουν και προβλημα απο την εκθεση σε αμμωνια. Το οτι μετρας ΝΟ2 και μαλιστα υψηλα , πολυ πιθανο να σημαινει οτι εχεις και υψηλη αμμωνια, αλλα δεν εχεις τεστ.
Το φίλτρο ήρθε με μπόλι και σήμερα μέτρησα ΝΟ2 = 0 και ΝΟ3= 25 . Επιτέλους έστρωσε και σχετικά γρήγορα μόλις 5 μέρες.
Στις ενδείξεις πίσω απο το καπάκι γράφει 21 watt και 30 watt η λάμπα έχει μήκος
85 εκ αν λέει κατι αυτό για τον τύπο της.
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από nazgul Εμφάνιση μηνυμάτων
Να ξερεις γενικως τα λιπασματα τα προσθετουμε με παρα πολυ φειδω, γιατι η αλγη παραμονευει. Οτι δεν καταναλωθει απο τα φυτα, θα καταναλωθει απο την αλγη που θα αναπτυσσεται συνεχως. Ποσο μαλλον αν δεν υπαρχει δυνατος φωτισμος, CO2 και πιο εντονη φωτοσυνθεση.

Προσεξε τα λιγο, αν και δεν τα ξερω τα συγκεκριμενα. Διαβασε καλα τις δοσολογιες και βαζε πολυ λιγοτερη δοση απο αυτη που προτεινεται. Της Seachem και της Brightwell συγκεκριμενα που χρησιμοποιω που και που, οι δοσεις ξερω οτι ειναι για φουλ φυτεμενα. Οποτε ριχνω πολυ λιγοτερο.

Αλλα πρεπει να καταπολεμισεις την αιτια, που για εμενα αυτη τη στιγμη ειναι οχι τα φυτα, αλλα τα ψαρια σου που ειναι σε αστρωτο ενυδρειο. Οταν στρωσει και βρει ισορροπιες, θα αναπτυχθουν και τα φυτα σωστα.
Από το λίπασμα βάζω το 1/3 της δόσης που γράφει.
Για 3 από τα φυτά δεν έχω ούτε τα μισά watt που χρειάζοντα: pogostemo, echinodorus, limnophila 0.50 watt / lit
Εψαξα καλύτερα η λάμπα είναι 21 watt dδεν ξέρω αν είναιi Τ5 η Τ8 στην αναζητηση του μοντέλου λέει Τ5 ( Aquapor Sirius 100 )
ΝΟ2 πλεον μηδέν εχει στρώσει
Τώρα για τη λάμπα τι προτάσεις υπάρχουν;;;;;;;
Θα ψάξω αλλά και κάνα link δεν θα κάνει κακό ε;!

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ZEIN : 22-01-13 στις 16:52 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01661 seconds with 10 queries