Θέμα: Γνωμες
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #17  
Παλιά 31-10-12, 23:20
Το avatar του χρήστη Nick74
Nick74 Ο χρήστης Nick74 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 26-12-2011
Περιοχή: Περαμα
Μηνύματα: 4.452
Προεπιλογή

Κι εγω ειχα δει καμποσες φορες τα ενυδρεια του Tunkalik (νομιζω αυτο ειναι το ονομα του παιδιου) και ειχα κατεβασει και φωτογραφιες αλλα πριν με βαλει ο cogarg στο τριπακι δεν ειχα καταλαβει ακριβως τη φιλοσοφια της απουσιας φιλτρου και του Ηλιακου φωτος.

Απο την αλλη ναι, εκατσα και διαβασα το βιβλιο (παλι προταση του cogarg) για τη φυσικη φιλτρανση με τα φυτα (τεσπα το ειπα λιγο σκιαγραφικα, δεν ειναι ακριβως ετσι, αλλα πανω κατω περιεγραψα το αποτελεσμα) αλλα κανεις δε μας απαγορευει να εφαρμοσουμε τη λογικη μεχρι εκει που νομιζουμε.
Δεν υπαρχει τιποτα το κακο να προστεθει ενα sump κατω απο το ενυδρειο με ενα αντλιακι χαμηλης ροης / μεγαλου capacity, κι αστο να υπαρχει. (στην τελικη και απο βιολογια να μην αποικηθει, θα προσθεσει λιτρα και θα βοηθησει σε πολλα αλλα πραγματα)
Δε μας εμποδιζει κανεις να χρησιμοποιησουμε εμεσα το ηλιακο φως και οχι αμεσα και να το υποβοηθησουμε με καποιες λαμπες να κανει τη δουλεια του.
(εξ αλλου μπορουμε να προσομοιωσουμε ετσι καλυτερα τις συνθηκες των τροπικων, που διαφερουν αρκετα απο τις δικες μας )
Ολα γινονται και ολα επιτρεπονται, φτανει να γινονται μελετημενα κι οχι προχειρα κι απο κει και περα... καλη μας επιτυχια
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από g81gr Εμφάνιση μηνυμάτων
Κατ αρχάς, αν είναι να φτιάξεις ενυδρείο, πως θα βάλεις τα φώτα??? anyway, εγώ θα σου πρότεινα να πας σε led. στα λίτρα (γύρω στα 100) που είσαι θα χρειαστείς λιγότερα από 50 watt φωτισμού γενικότερα, εκτός αν πας σε δύσκολα φυτά ή φυτά που γενικά χρειάζονται πολύ φως. Για παράδειγμα, οι ανούβιες, χρειάζονται 0,25βατ / λίτρο, δηλαδή με 25 βατ είσαι εντάξει... θα κοιτάξεις εδώ http://www.tropica.com/en/plants/plant-list-a-z.aspx και θα δεις το κάθε φυτό που θες να βάλεις τι φως θέλει, και θα πας ανάλογα. Με λεντ πάντως έχε υπόψιν σου ότι με 15 βατ, θα είσαι κομπλέ!!! Περιμένω κάτι λεντ που έχω παραγγείλει από ebay, μόλις έρθουν θα ανεβάσω φώτο από 10βατ high power led. όσων αφορά για το βάθος σου ναι θα είναι αρκετό, αλλά αν βάλεις λάμπες 10000κ θα είσαι μια χαρά.
Διάβασε και εδώ
http://www.americanaquariumproducts...._Lighting.html

Φιλε μου καλα ολα αυτα που λες αλλα πρωτα επρεπε να δεις το λινκ σχετικα με το τι ειδους ενυδρειο θελει να φτιαξει ο Γιαννης...
Τι λεντ? ΗΛΙΟ θελει (αν θελει να ακολουθησει πιστα το project πιστα. Μπορει βεβαια να ξεφυγει, να το βελτιστοποιησει, να "χακεψει την πατεντα", αλλα οπως και να χει ολα αυτα που γραφεις με τα βατ ανα λιτρο κτλ ειναι εντελως ασχετα με τετοιου ειδους ενυδρεια)
__________________


Βγαλτε τους μονομαχους απο τις γυαλες και τα δεκαλιτρα και βαλτε μεσα τον petshop-ά που σας το προτεινε.
Γλυφτες ΔΕΝ υπαρχουν (λετε ο Αμαζονιος να εχει τζάμια) ? Και τα γατοψαρα ειναι κανονικα ψαρια κι οχι καθαριστες, οποιος θελει καθαριστρια, εχει στη Χρυση Ευκαιρια

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Nick74 : 31-10-12 στις 23:20 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01860 seconds with 10 queries