Παράθεση:
Οι δίσκοι του δεν έχουν αυτή την εικόνα επειδή το νερό του είναι σκληρό. Ας μιλήσει κάποιος από θεσσαλονίκη ρε παιδιά που κρατάει δίσκους σε σκληρό νερό
|
Στη Θεσσαλονίκη (τουλάχιστον στην περιοχή μου) έχουμε GH=22, KH=15, και το ph αν το μετρήσεις όχι την ώρα που βγαίνει από τη βρύση αλλά μετά από μια μέρα είναι κάπου στο 8,5. Σε αυτό το νερό δίσκοι δε μπαίνουν και αν μπουν σε μερικές μέρες αρχίζουν τα προβλήματα.
Παράθεση:
- δηλαδή στα pet shop της συμπρωτεύουσας τα δίσκάκια σε δύο βδομάδες δείχνουν έτσι? Και πως τα πουλάνε?
|
Ναι σε όσα petshop τα κρατούν σε τέτοιο νερό έτσι δείχνουν. Για αυτό στη Θεσσαλονίκη δε βρίσκεις δίσκους παρά μόνο σε 2-3 μαγαζιά που τους κρατούν αν όχι σε καλές τουλάχιστον σε ανεκτές συνθήκες.
Προσωπική μου άποψη είναι να βελτιώσεις τις συνθήκες. Μέχρι να πάρεις μια RO μπορείς να χρησιμοποιήσεις απιονισμένο νερό από σούπερ μάρκετ. Ξέρω ότι δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα αλλά είναι λύση ανάγκης.
Δε λέω να ρίξεις τη σκληρότητα στο 4 ή στο 5 αλλά τουλάχιστον κατάβασε το GH κάπου στο 10 και τη ΚΗ κάπου στο 5-7.
Παράθεση:
Επίσης θέλω να πω ότι συμφωνώ με αυτό που είπε παραπάνω ο harris. Για αρχή είναι πολύ πιο σημαντικό να προσφέρεις σταθερές συνθήκες στα ψάρια. Τα άλλα έρχονται σε δεύτερη μοίρα
|
Συμφωνώ ότι η σταθερότητα των συνθηκών είναι πολύ σημαντική ίσωα και πιο σημαντική από το μαλακό και όξινο νερό αλλά όταν έχουμε να κάνουμε με ακραίες τιμές τότε τα πράγματα αλλαζουν.
Τι μετρήσεις έχεις στην περιοχή σου Pritanis και από που πήρες τους δίσκους;