Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Nick74
εμενα παντως μετα απο μια μερα μου ξεκιναγε να βγαζει παντα, και χωρις χλιαρο νερο.
1 φακελακι ειναι περιπου ενα κοφτο κουταλι, τοσο εχει και στα μιγματα που πουλανε στα πετσοπ.
Δεν ξερω αν η σοδα κανει την αντιδραση (αν και γραφει πως τη βαζουμε για να περιορισει την αντιδραση και να κρατησει πιο πολυ το μιγμα)
Ως χομπυστας παρασκευαστης ψωμιου (ναι η κουζινα, η μαγειρικη κτλ ειναι ενα ακομα απο τα χομπυ μου που παιρνω επισεις πολυ σοβαρα) μπορω να σε διαβεβαιωσω πως αν αγοραζεις χυμα μαγια ειναι πολυ πιθανο να ειναι σκοτωμενη.
Και σε φακελακια μπορει να συμβει αν δεν εχουν αποθηκευτει καταλληλα γι αυτο μαγια μονο απο σουπερ μαρκετ που εχουν τρελη κινηση η απο κανενα "Μανδραγορα" αν πας για χυμα διαφορετικα ειναι ρισκο
|
Εγώ δεν αδειάζω ποτέ εντελώς το παλιό μείγμα. Πάντα αφήνω 3-4 πόντους μέσα και ρίχνω εκεί το νέο (μαγιά 1/4). Μου ξεκινάει σχεδόν αμέσως 2-3 ώρες και μου κρατάει σχεδόν 15 μέρες.