Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #21  
Παλιά 15-08-12, 10:29
Το avatar του χρήστη vaska
vaska Ο χρήστης vaska δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 27-06-2011
Περιοχή: Πάτρα
Μηνύματα: 142
Προεπιλογή

Μετά τη χτεσινή κουβέντα μας (και σας ευχαριστώ όλους γι' αυτό) είμαι πάλι εδώ για να διευκρινίσω μερικά θέματα που ίσως δεν έγιναν απολύτως κατανοητά σε όλους και να συνοψίσω το πρόβλημα (όσο αυτό είναι δυνατόν) σε μερικές αράδες.

1. Χάνω μόνο ζωοτόκα από τότε που πρωτοέβαλα ψάρια (1 χρόνο πριν) μέχρι και σήμερα. Χάνω ζωοτόκα αδιακρίτως, και γκάπυ και μόλυ και ξιφοφόρους, ασχέτως αν είναι δικά μου μωρά που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στο ενυδρείο μου ή αν είναι αγορασμένα από πετ.
2. Τα αίματα έχουν αλλάξει πολλάκις. Λόγω των θανάτων αγοράζω ψάρια και μάλιστα από όλα σχεδόν τα μαγαζιά της Πάτρας μη τυχόν και έχω πέσει θύμα της κακής ποιότητας ψαριών ενός πετσοπ. Ουσιαστικά σήμερα δεν υπάρχει στο ενυδρείο κανένα "παλιό" ψάρι είτε από εκείνα που μου έδωσαν φίλοι είτε από εκείνα που γεννήθηκαν μέσα στο δικό μου ενυδρείο.
3. Νιτρικά στο 30 για μένα σημαίνει αλλαγή όταν άλλοι συνχομπίστες φτάνουν να κάνουν αλλαγή κοντά στο 80. Δεν λέω ότι είναι σωστό αλλά αυτοί δεν χάνουν ψάρια κι εγώ τις πολλές και σύντομες αλλαγές τις φοβάμαι λόγω στρες, οπότε επέλεξα αυτή την τιμή που δεν είναι και τέρμα κάτω ούτε και τέρμα Θεού, ως μέση λύση. Τώρα που μιλάμε γίνεται ήδη προγραμματισμένη αλλαγή (διάρκεια πλήρωσης περίπου 2 ώρες)
4. Το βαρέλι είναι κατάλληλο για τρόφιμα (το κλασικό με σήμα το κουταλοπήρουνο) είναι φτιαγμένο για ν' αποθηκεύουν ελιές, μετά την αλλαγή στεγνώνει τελείως καθώς και όλος ο εξοπλισμός (αντλία λάστιχα)
5. Χθες έχασα μια μεγάλη (σωματικά) ξιφοφορίνα που είχε στο ενεργητικό της μόνο μία γέννα και ήταν μικρό που γεννήθηκε στο ενυδρείο μου από γονείς που προήλθαν από χάρισμα φίλου. Έχασα πριν μέρες και έναν κατάμαυρο μεγάλο μόλυ sailfin που είναι από τ' ανθεκτικότερα ψάρια κατά γενική ομολογία. Πολύ τον βάζουν για να στρώσουν θαλασσινό. Αλλά αυτός μάλλον έφυγε λόγω οξυζενέ, για να πω την αλήθεια μπορεί και η ξιφοφορίνα να έφυγε λόγω του οξυζενέ. Είναι πολύ πρόσφατο το συμβάν και μπορούν κάλλιστα οι επόμενοι θάνατοι ν' αποδοθούν σε αυτό.
Το γεγονός πάντως είναι ότι υπάρχουν ανεξήγητα πολλοί θάνατοι χωρίς εμφανή λόγο.
Υπόστρωμα με λίπασμα δεν υπάρχει για να πω ότι κάτι αντιδρά με αυτό και γίνεται αιτία θανάτου, διάβασα όσα περισσότερα βρήκα, αλλά δεν κατάφερα να βρω από που προέρχεται το θανατικό.
Σκορδόζουμο δεν έχω δοκιμάσει (θα το κάνω σήμερα και αν τελικά βρω λύση θα πάρω μια πλεξούδα 20 κιλά να έχω για ώρα ανάγκης ), αρακά ταΐζω, τις συνθήκες όσο μπορώ τις προσέχω, θα κάνω και την θεραπεία που προτείνετε και θα δούμε. Μακάρι να σταματήσει αυτό το κακό να μπορέσω κι εγώ επιτέλους να γράψω στις αγγελίες "χαρίζονται Γκάπυ, Μόλλυ, Ξιφοφόροι).
Επίσης σκέφτομαι να κάνω και μία μέτρηση σκληρότητας στο νερό βρύσης και να συγκρίνω με τις τιμές του ενυδρείου μήπως τυχόν το χαλίκι που έχω ευθύνεται για την τόσο υψηλή σκληρότητα.
-------------------------
********* Για το σκορδόζουμο που λέτε μιας και δεν το έχω ξανακάνει, να πάρω λίγο νεράκι και 5-6 κομμάτια σκόρδο, να τα λιώσω στο μούλτι και μπλούμ μέσα στο ενυδρείο???? Είναι αρκετό το σκόρδο στα 200 λίτρα??? Πόσο συχνά μπορώ να το επαναλαμβάνω??? **********

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη vaska : 15-08-12 στις 10:29 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01788 seconds with 10 queries