Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #2  
Παλιά 29-06-12, 17:33
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor
 
Εγγραφή: 29-09-2007
Περιοχή: Αθηνα
Μηνύματα: 19.360
Προεπιλογή

Καλως ορισες.
Πριν βαλεις ψαρια, πρεπει να διαβασεις τα sticky θεματα στην κατηγορια των αρχαριων γιατι εχεις λαθος αντιληψη για πολλα πραγματα που γραφεις.

Διαβασε για τον κυκλο του αζωτου και τη βιολογκη φιλτρανση που δεσμευει την αμμωνια.

Η αεραντλια χρησιμοποιειται οταν, και μονο οταν, χρειαζεται εξτρα οξυγονωση (αυτη ειναι η δουλεια της, προσφερει οξυγονο αναταρασοντας την επιφανεια του νερου, αυτο μπορει να γινει ομως συνθηως επαρκως και απο την εξοδο του φιλτρου)
Δεν ειναι για αμεση δεσμευση αμμωνιας (απλα εμμεσα αν δεν υπαρχει οξυγονο στο νερο εκτος των ψαριων πεθαινει και η βιολογια που δεσμευει την αμμωνια κα τα νιτρωδη - το ιδιο δηλητηριωδη)

Ο ενεργος ανθρακας ειναι χημικη φιλτρανση και σε ενυδρειο με χρυσοψαρα (που δεν εχει φυτα που χρειαζονται λιπασμα - το οποιο και απορροφα) καλο κανει.
Ναι θελει καθε μηνα αλλαγη.
Χολερα δεν θα πιασει το ενυδρειο, αλλα κατακρατα πολλα ο ανθρακας και κρατα το νερο καθαρο απο οργανικα, κιτρινο.
Το συνθετικο βαμβακι (δεν ειναι κοινος υαλοβαμβακας) ειναι μηχανικη φιλτρανση, δεν ειναι οτι χαλαει, αλλα βουλωνει ευκολα και αν καθεσαι να το πλενεις θα χαλας πιο πολυ νερο απο το να παρεις καινουριο χυμα σε σακουλα. Κανα δυο φορες παιρνει πλυσιμο πριν την αλλαγη (αναλογα τη βρωμα που μαζευει και το σημειο που ειναι τοποθετημενο στο φιλτρο, καθε 7-30 μερες)
Τα ασπρα υλικα δεν καταλαβα τι ειναι. Μαλλον βιολογικο υλικο.
Για δες μηπως ειναι καποιο απο αυτα http://petcumulus.gr/index.asp?page=category&id=12


SOS: Τα βιολογικα υλικα, τα καθαριζουμε μονο με νερο που εχουμε βγαλει το το ενυδρειο
Συντηρηση στο φιλτρο και τα υλικα, κανε καθε φορα που πεφτει η ροη αρκετα, ή καθε 3-6 μηνες. Οποιο ερθει πρωτο.

Το μπολι δεν ειναι για το χλωριο, ειναι για να ολοκληρωθει αμεσα ο κυκλος του αζωτου (στρωσιμο). Εχει στα sticky (υπομνηματα) θεματα των αρχαριων, πληροφοριες και για αυτο.


Αποχλωριωση μπορεις στην αναγκη να κανεις αφηνωντας το νερο σε δοχειο ανοιχτο (μονο μη παει τιποτα μεσα) με αεροπετρα για μερικες ωρες (πχ 12 εισαι σιγουρος) και θα εχει γινει και εξαερωση απο τα αερια των σωληων του δικτυου. Αν ειναι σε εσωτερικο χωρο θα ειναι και ετοιμο για αλλαγη χωρις ρυθμιση θερμοκρασιας (το νερο της αλλαγης πρεπει να εινα σχεδον ιδιο με του ενυδρειου).
Ναι δεν χρειαζεται θερμανση το χρυσοψαρο, αν ειναι common ειδος, παει και κατω απο 10C (σταματαει να τρεφεται ομως), αν ειναι fancy ειδος οπως το Black moor που λες απο 18-25C ειναι ιδανικα (15-28C ακρα)
Απο αντιχλωριο προτεινω αυτο, το πιο οικονομικο (1 ml μονο, στα 40 λιτρα αλλαγης) και αποτοξικοποιει και αμμωνια στην αναγκη, βοηθαει και στην αναπλαση της μεμβρανης στο σωμα του ψαριου.

Το ενυδρειο ειναι πολυ καλα λιτρα για fancy χρυσοψαρα.
Μπορεις να βαλεις μεχρι 6-7 (για να χωρανε και να μεγαλωσουν)
Ζουν 20-40 χρονια αλλα μεγαλωνουν γρηγορα στην αρχη.
Μη τα βαλεις ολα μαζι. Ενα καθε 7-15 μερες για ασφαλεια. Να προλαβαινει να αναπτυσεται η βιολογια στο φιλτρο που θα καλυπτει τους ρυπους τους.

Το φιλτρο που εχεις υποψιαζομαι οτι δεν φτανει για τα ψαρια.
Μια φωτο? μαρκα μοντελο? κατι?
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,02916 seconds with 10 queries