Συνηθως οχι, αν ειναι απευθειας οι ακτινες.
Εγω ωστοσο εχω φως απο τον ηλιο στα ενυδρεια μου (απευθειας για 3-4 ωρες αναλογα την εποχη) αλλα περναει απο αμμοβολισμενο τζαμι και την ωρα αυτη (με το ηλιακο φως) την αφαιρω απο την φωτοπεριοδο των λαμπων του ενυδρειου (που την εχω κατεβασει στις 5.00-5.30' ωρες)
Παει καπως ετσι:
Απο την ανατολη του ηλιου μεχρι τις 12-13.00 ηλιακο φως οχι απευθειας
12-13.00' - 16.00.18.00 (αναλογα την εποχη) απευθειας φως ηλιου
0016.30'-22.00' (που το αλλαζω κυλιομενα αναλογα την εποχη και την αλλαγη της ωρας, εως και σε 18.00-23.30) Λαμπες
(αυτες τι διαδικασεις τις γλυτωνεις οταν στο χωρο δεν υπαρχει ηλιακο φως, αλλα πληρωνεις ρευμα περισσοτερο)
Αν χτυπαει απο πλαι το ενυδρειο μπορεις να το λυσεις καλυπτωντας την πλευρα αυτη του ενυδρειου με κατι (πχ προεκταση της αφισας σου).
Αν ειναι απο μπροστα δεν εχεις επιλογες παρα να εχεις κλειστα τα παραθυρα αυτες τις ωρες.
Ολα αυτα υπο την προυποθεση οτι δημιουργουνται πολλες αλγες στα τζαμια και χαλανε το θεαμα, αλλιως δεν τρεχει και τιποτα.
Με το φως του ηλιου, τα ψαρια φαινονται πιιο ομορφα και ειναι και πιο υγιεινο το φως του στο μεταβολισμο τους.