Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #8  
Παλιά 14-12-04, 17:05
Discos Ο χρήστης Discos δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 15-01-2003
Περιοχή: Αθηνα - Ηλιουπολη
Μηνύματα: 632
Αποστολή μηνύματος AIM στον/στην Discos
Προεπιλογή

Καταρχην ο μαγαζατορας σου ειναι λιγο επικυνδινος. Μην τον εμπιστευεσαι σε αυτα που λεει. Μετα, η αλγη που εχεις δεν την τρωνε τα tangs διοτι ετσι οπως τα λες ειναι κυανοβακτηριδιο το οποιο οπου ακουμπαει ειναι τοξικο. Επισεις δειχνει λαθος κυκλοφορια, λαθος φωτισμο και λαθος νερο.

Εχεις πολλα λαθος στο νερο σου και φαινετε απο την παρουσια αυτης της αλγης. Με αυτα τα ψαρια, χωρις αλλαγες νερου και με λαθος σκιμμερ (πολυ μικρο για τα λιτρα σου) δεν νομιζω να εχεις 0 νιτρικα... Δεν υπαρχει περιπτωση. Εκτος εαν εχει πνιγει με τουφες αλγης. Με τι μετρας?

Μετα το νερο που εχεις βαλει ειναι απο τον θερμαικο? Εαν ειναι απο εκει ειναι πολυ λαθος επιλογη επειδη εχει αρκετα μολυσμενο νερο με βαρεα μεταλα κτλ...Τι συνολικη κυκλοφορια εχεις?

Χαλκο τωρα δεν ηξερες δεν ρωταγες...αλλα και να ρωτησες με τον συγκεκριμενο μαγαζατορα σωθηκες. Υπαρχουν ρητινες στο εμποριο που αποροφουν τον χαλκο. Οχι αμεσα αλλα μακροπροθεσμα αφου ο χαλκος εχει "καθησει" πανω στο υποστρωμα σου και οχι μονο.

Puffer ουτε για αστειο εαν δεν θες να χυθει αιμα και σε ψαρια αλλα και σε ασπονδυλα και κοραλια. Οι γαριδες ειναι μια λυση αναγκης αλλα δεν ειναι πανακεια. Εαν το ψαρι εχει μια προσωρινη αδυναμια θα το βοηθησουν , εαν ομως εχει ασχημες συνθηκες νερου κτλ τοτε δεν κανουν απολυτως τιποτα. Ειδικα με το emperor, επιασες διανα! Να γνωριζεις πως τα tang εχουνε μια ευαισθησια σε ασχημο νερο και αυτο φαινετε στην δικη σου περιπτωση.

Ιωδιο, η αλλα προσθετα βαζεις? Εαν δεν γνωριζεις τι ειναι υπαρχουν παλαιοτερα links που εχουν αναφορες και διευκρινηζουν τι ειναι το καθε ενα απο αυτα.

Πες μας τι απορειες εχεις με βαση αυτα που σου ειπαμε και σιγα σιγα θα τα βαλουμε ολα στο δρομο τους.
__________________

"Αυτος που δεν εχει κανει ποτε λαθος, ειναι αυτος που δεν εχει δοκιμασει ποτε κατι καινουργιο"
Albert Einstein

"Οταν λες παντα την αληθεια, δεν χρειαζεται ποτε να θυμασαι τι ειπες"
Μαρκ Τουαιην

Reef Keeping - Coral Magazine - Advanced Aquarist
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01437 seconds with 10 queries