Είχα μικρός ένα δάσκαλο αγγλικών που είχε ένα 2CV
όταν τον ρώτησα πόσο κάνει τα 0-100 μου είπε:
Δεν πιάνει 100 ! μόνο σε κατηφόρα..
Αυτό που θέλω να πώ έιναι ότι πχ σε 400 λίτρα με θερμοκρασία χώρου 15 δεν μπορούμε από 300άρι θερμοστάτη να περιμένουμε να ανεβάσουμε στους 29 βαθμούς!... γι'αυτό πολλές φορές δε βγαίνει συμπέρασμα από αυτά που διάβασα.. είναι σα να λέμε "μα πάταγα τέρμα γκάζι στο 2cv και έβλεπα τα χλμ να πέφτουν αντί να ανεβαίνουν".. χμμ.. ναί αλλά πήγαινε φορτωμένο και άρχισαν και οι ανηφόρες!
Φιλική συμβουλή, βάλε φελιζόλ τουλάχιστον στην πίσω πλευρά και στην πλαινή που δε φαίνεται (θα σου έλεγα και από κάτω σε προηγούμενα πόστ) και θα δεις καλύτερη διατήρηση της θερμοκρασίας.
επίσης, όπως είπε και ο φίλος πρίν, καλύτερα να μήν αφήνεις το σπίτι με όφφ τη θέρμανση να πέσει ώς τους 15.. (πχ βάλε το θερμοστάτη των καλοριφέρ στους 17-18 βαθμούς όσο λείπεις), γιατί η ενέργεια που θα ξοδέψεις αφού γυρίσεις ώστε να το φέρεις πχ από 15 στους 20 είναι μεγαλύτερη από αυτή που γλίτωσες έχοντας τα σώματα τελείως κλειστά (οπότε και θα άναβε σπάνια και από λίγο και θα κράταγε τους 17-18 όσο λείπεις). Έτσι θα βοηθήσεις σημαντικά και το ενυδρείο / θερμοστάτη/ες.
Παίζει μεγάλο ρόλο η διαφορά θερμοκρασίας χώρου ενυδρείου, ακόμα και για την επιλογή συνολικών watt θερμοστάτη (σε κάποια γνωστή μάρκα θερμοστάτη - δε θυμάμαι τώρα ποιά - είχα δει και πίνακα όπου όσο αυξανόταν η διαφορά ανέβαιναν τα watt που πρέπει να επιλέξουμε). Η γενική αναλογία 1 watt / λίτρο (τώρα έχεις λιγότερο και από αυτό) ισχύει στο μέσο όρο, τώρα εσύ στις δοκιμές που έκανες είχες μεγαλύτερη ανάγκη και από αυτή, γι'αυτό πιστεύω δε "βγήκαν".
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από vag0s
...
Όταν σε ένα ενυδρείο δίπλα υπάρχει καλοριφέρ κάνουμε τεράστια οικονομία παιδιά! Το περισσότερο ρεύμα που καίμε στα ενυδρεία μας προέρχεται από τους θερμοστάτες.
|
+1
έχω 240λιτρο, και την πλάτη του στα 10 cm από καλοριφέρ.
Με φελιζόλ στην πλάτη (για να μην επειρεάζεται έντονα στα on/off του καλοριφέρ), δεν έχω δεί ποτέ να επειρεάζεται η θερμοκρασία του πάνω από 1 βαθμό (δηλαδή δεν έχω ανεπιθύμητες διακυμάνσεις), ενώ πρίν το φελιζόλ είδα μέχρι 2 βαθμούς διαφορά
όμως το ενυδρείο εκμεταλλεύεται τη γενικότερη ζέστη από το σώμα, και κρατά θερμοκρασία. Ο θερμοστάτης ακόμα και τώρα με αυτά τα κρύα ανάβει σπάνια!
Λίγη προσοχή σε μερικά πράγματα και δε θα κάνουμε πλούσια τη ΔΕΗ, είναι και οι καιροί περίεργοι...