Θέμα: Sea-gavros !!!
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #50  
Παλιά 19-11-04, 11:55
Discos Ο χρήστης Discos δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 15-01-2003
Περιοχή: Αθηνα - Ηλιουπολη
Μηνύματα: 632
Αποστολή μηνύματος AIM στον/στην Discos
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από γαυρος
π.χ σκιμερ για το ΝΟ3
Βασικα ναι...βασικα οχι....βλεπεις το σκιμμερ βοηθαει σε ολο τον κυκλο του αζωτου, με ενα σωστο σκιμμερ εχεις λιγοτερα οργανικα στο νερο σου που θα μετραπουνε σε αμμωνια απο το βιολογικο σου και ετσι θα εχεις αναγκαστικα λιγοτερα νιτρικα.

Δηλαδη...

Οργανικα (φωσφολιπιδια,σαπιες τροφες, βιολογικα αποβλητα ψαριων/κοραλιων κτλ)
----> Βιολογικο
Αμμωνια
---> Βιολογικο
Νιτρωδη οξυ
---> Βιολογικο
Νιτρικα αλατα

Οπωτε εαν αποβαλεις ενα αρκετα μεγαλο μερος των οργανικων μεσω του σκιμμερ πριν γινουν αμμωνια τοτε εχεις ελαφρινει παρα πολυ μεγαλο μερος του κυκλου της αμμωνιας που σαν τελικο προιον ειναι τα νιτρικα αλατα τα οποια κρατιουνται ετσι πολυ χαμηλα.

Δες σαν bonus οτι οξυγωνωνη το νερο μας, αποβαλει αντιχλωρια, βαρεα μεταλα και ενα μερος των φωσφωρικων. Οπως βλεπεις ειναι κατι που εαν ταιριαξει σωστα στο στησιμο σου τοτε θα εχεις πολυ λιγοτερη δουλεια στο καθαρισμα. Το μονο ουσιαστικο μειωνεκτημα (τι ολα καλα τα θελατε? ) ειναι πως βγαζει και ενα μερος καποιον απαραιτητων ιχνοστοιχειων οποτε οσο ποιο καλο ειναι τοσο ποιο πολλες αναπληρωσεις θελουμε.

To...παιδικο ειναι πολυ καλη ιδεα μεχρι να μαθεις να χειριζεσαι τα δεοντα σε ενα reef.


Υστ. 1 Σε ερωτηση του Σωτηρη για το χλωριο εαν αφαιρειτε, προσθετω πως δεν αποβαλει το χλωριο αμεσα, αποβαλει ομως το αντιχλωριο που εχει ηδη δεσμευσει το χλωριο και καποια απο τα βαρεα μεταλλα. Καποια απο τα βαρεα μεταλα τα πεταει το σκιμμερ ουτως η αλλος, αλλα εαν χρησιμοποιησης ενα αντιχλωριο που δεσμευει βαρεα μεταλα τοτε μαζι με το αντιχλωριο βγαινουν και πολλα περισσοτερα.
Οντως χρησιμη ερωτηση.

Υστ. 2 Προσθετω πως εαν βαζεις ομως νερο απο αντιστροφη οσμωση τοτε δεν χρειαζεσαι ουτε αντιχλωριο αλλα ταυτοχρονα πεταει και το μεγαλυτερο μερος των μεταλων αυτων. Για τελειο καθαρισμα του νερου απο μεταλλα ακομα και απο την αντιστροφη υπαρχουν ειδικες ρητινες για αυτη την δουλεια και δουλευουν αψογα. Καθαροτητα για το τελικο νερο 99,99%.

Πιστευω να ημουν κατατοπιστικος και να μην σας...κουρασα . Μαριος
__________________

"Αυτος που δεν εχει κανει ποτε λαθος, ειναι αυτος που δεν εχει δοκιμασει ποτε κατι καινουργιο"
Albert Einstein

"Οταν λες παντα την αληθεια, δεν χρειαζεται ποτε να θυμασαι τι ειπες"
Μαρκ Τουαιην

Reef Keeping - Coral Magazine - Advanced Aquarist
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01787 seconds with 10 queries