Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 14-12-11, 07:51
Το avatar του χρήστη Plakas
Plakas Ο χρήστης Plakas δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Κύπρος
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kgf12345 Εμφάνιση μηνυμάτων
με τα τεστ που θα παρεις θα μετρησεις το νερο της βρυσης σου.χωρις να εχουμε τα χαρακτηριστικα του νερου στο οποιο θες να βαλεις τα ψαρια δε θα μπορεσει κανεις να σου προτεινει κατι.

θελω να πω οτι μπορει να σου προτεινει καποιος οτι θελει αλλα χωρις να ξερει παραμετρους του νερου δε θα μπορεσει να σου πει κατι σωστο.
χωρις μετρησεις στο νερο,θα μιλαμε στον αερα.
Κατ'αρχή θέλω να πω ότι διαφωνώ με την πιο πάνω προσέγγυση του φίλου kgf12345. Κατά τη γνώμη μου πρώτα επιλέγουμε το ψάρι που θέλουμε και μετά βλέπουμε πως μπορούμε να το φιλοξενήσουμε σωστά.
Το να επιλέξω τι νερό θα χρησιμοποιήσω και μετά να ψάξω τι ψάρι τερειάζει στο νερό, νομίζω είναι λάθος αρχή σε αυτό το χόμπι.

...σίγουρα κάποιες φορές θα βρούμε το οικονομικό μπροστά μας ή το θέμα του χώρου ή το θέμα της διαθεσημότητας του ψαριου κλπ κλπ και θα πρέπει να αλλάξουμε επιλογή ψαριού. Ξανά όμως θα πρέπει να ακολουθήσουμε την ίδια διαδικασία....πρώτα επιλέγουμε το ψάρι που μας συναρπάζει και μετά του φτιάχνουμε τον κατάλληλο βιότοπο.

Κατά τα άλλα, φίλε harmasn προσωπικά πιστεύω ότι είσε σε πολύ καλό δρόμο και με τον τρόπο που λές φιλοξενάς άνετα τους ροδόστομους που θέλεις (αν και το 60ρι είναι κάπως μικρό)
Από άποψης παραμέτρων του νερού όμως, αν μαλακώνεις το νερό της βρύσης με απιονισμένο, δεν πιστεύω να έχεις πρόβλημα.....ένας παράγοντας που πολλές φορές ξεχνάμε είναι ότι τα ψαράκια που φτάνουν στα ενυδρεία μας ίσως να μην έχουν ζήσει ποτέ σε όξινο ή μαλακό νερό.....δεν είναι άγρια ψάρια αλλά ψάρια αναπαραγωγής σε δεξαμενές.
Το πιο πάνω δεν το λέω για να θεωρήσει κάποιος ότι δεν χρειάζεται να προσέξουμε τις παραμέτρους του νερού.....φυσικά και χρειάζεται! Το λέω με την έννοια του ότι δεν χρειάζεται να φτάνουμε στην υπερβόλή και να αποθαρυνόμαστε από το να κάνουμε αυτό που θέλουμε.

....ΦΥΣΙΚΑ, το πιο πάνω ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ κανόνας αφού ΚΑΠΟΙΑ ΕΙΔΗ είναι πιο ευαίσθητα και δεν μπορούν να επιβιώσουν ή έστω να ζήσουν όσο ζούν συνήθως στη φύση ή στα ενυδρεία, αν δεν έχουν τις κατάλληλες συνθήκες νερού!

Page generated in 0,01534 seconds with 10 queries