Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από maxmike
μολις γεμισα το νεο μου ενυδριακι καθαρα 14λ και σκεφτωμαι να βαλω μεσα εναν μονομαχο θα ναι οκ???επισης θελω να ρωτησω εαν με παιρνει να βαλω και μια θυληκια?και μερικες ακομα αποριες-->
1->για φωτησμο εχει μια ταινια led 20 λαμπακια αρκει(εκτος απο το φυτο της φωτο δεν θα μπει αλλο)
2->το φιλτρο ειναι για αρκετα μαγαλητερο ενυδρειο αλλα του εσπασα την ροη και δεν κουνιετε φυλο αρα ειμαι οκ ετσι?
3->χρειαζομαι θερμοστατη? το νερο εχει θερμοκρασια 24-26 βαθμους.
4->εχω βαλει μεσα στο φιλτρο 3-4 siporax απο το μεγαλο οπως επισης και το νερο και το χαλικι καλα δεν εκανα?ph 7.2 me 7.4 αμμωνια 0
5->εχω βαλει μεσα 2 ζεβρα σαλιγκαρια πρεπει να τα βγαλω μετα?
6->η κατασκευουλα με τις καρυδες πως σας φαινετε ειναι diy  
αυτα....
το νερο ειναι θολο γιατι μολις το εβαλα τραβηξα τις φωτο.
|
Καλα ειναι και τα 14 λιτρα νερο αρκει να εχουν σταθερες παραμετρους (θερμοκρασια πεχα σκληροτητα) και να ειναι καθαρο το νερο (NH3 NO2 NO3).
1. Αρκει το φως να μην ειναι υπερβολικα δυνατο ή σε πολυ μεγαλη φωτοπεριοδο και δημιουργηθουν αλγες.
2. Αν βλεπεις το ψαρι να κολυμπαει ησυχα και δεν παλευει να ισορροπησει, ειναι ΟΚ.
Το φυτο ειναι υδροβιο ή υδροφιλο? Τι ειδος ειναι? Τι εχει μεσα η γλαστρα (καρυδα) του?
3. Χρειαζεσαι θερμαντηρα και θερμομετρο. 25-26C το χειμωνα, μεχρι 32C το καλοκαιρι ειναι ok.
4. Αν το αλλο ενυδρειο παει καλα (χωρις ασθενειες κλπ) καλα εκανες. Μια μετρηση νιτρικων και νιτρωδων θα ηταν χρησιμη επισης.
Το πεχα αυτο δεν ειναι κακο για μονομαχους ειδους splendens. Αν ηταν λιγο πιο κατω θα ηταν καλυτερα αλλα με σε απασχολει τοσο.
5. Γιατι τα εβαλες τα Zebra αν εχεις σκοπο να τα βγαλεις? Οχι δεν υπαρχει προβλημα συνηθως απο τους μονομαχους (αναλογα και σε τι χαρακτηρα θα πεσεις) αφου το χωμα του καοι οι κεραιες τους του ειδους αυτου ειναι αρκετα καλυμμενα απο το κελυφος.
6. Ωραια ειναι. Πιστευω την καθαρισες εσωτερικα απο την τροφη και ενα καλο πλυσιμο εξωτερικα.