Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #19  
Παλιά 20-10-04, 10:08
Discos Ο χρήστης Discos δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 15-01-2003
Περιοχή: Αθηνα - Ηλιουπολη
Μηνύματα: 632
Αποστολή μηνύματος AIM στον/στην Discos
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kangouras
Εγώ θα καλούσα μερικούς να μην παιρνουν θέση σε πράγματα που έχουν άγνοια , στις ελληνικές θάλασσες δύο διαφορετικές οικογένειες σκληρών αλλα και μαλακών κοραλλιών ευδοκιμούν χρόνια τώρα , μην περιμένει να τα μάθει κανείς απο αμερικάνικα βιβλία και σάιτς
Επειδη μπορει η μεσογειος να εχει τα δικα της κοραλια αυτο δεν σημαινει πως ειναι τροπικα. Ναι υπαρχουν καποια σημεια που υπαρχουν καποια κοραλια αλλα ειναι σε ελαχιστα σημεια και προσωπικα εχω αγνοια για το ποια ειναι. Το μονο που εχω σιγουρο ειναι πως δεν ειναι τροπικα. Στην μεσογειο τροπικα κοραλια δεν υπαρχουν για λογους που εχουμε πει και για αλλους που ανακαλυπτω στην πορεια.

****** εχουμε και μαλιστα σε σχετικα μεγαλα βαθη, αυτο ειναι γνωστο αλλα τα ενδημικα και οχι τα τροπικα.

Θα μπορουσες λοιπον να μοιραστεις μαζι μας ποια ακριβως ειναι αυτα? Γιατι κανεις κριτικη ενω δεν λες τιποτα αλλο απο μια γενικοτητα του στυλ "υπαρχουν" . Εχω αναφερθει δημοσια στο παρελθον και εχω παρει θεση με στοιχεια, σειρα σου.

Αλλιως θα παρακαλεσω να μην λεμε γενικοτητες για να κερδιζουμε απλα τις εντυπωσεις. Εχω βαρεθει να ακουω διαφορους-οχι ολους- μαγαζατωρες να λενε οτι υπαρχουν διαφορα στη μεσογειο και δυστηχως οι αρχαριοι τους πιστευουν.

Οσο για τα αμερικανικα βιβλια και sites μακαρι εδω στην Ελλαδιτσα να ειχαμε το 10% των πηγων τους και της βιβλιογραφιας τους. Θα ημουνα ευτυχησμενος και φανταζομαι ολοι μας. Μην υποβιβαζουμε πραγματα επειδη δεν τα γνωριζουμε. Δεν ειναι σωστο.
__________________

"Αυτος που δεν εχει κανει ποτε λαθος, ειναι αυτος που δεν εχει δοκιμασει ποτε κατι καινουργιο"
Albert Einstein

"Οταν λες παντα την αληθεια, δεν χρειαζεται ποτε να θυμασαι τι ειπες"
Μαρκ Τουαιην

Reef Keeping - Coral Magazine - Advanced Aquarist
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01560 seconds with 10 queries