Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #3  
Παλιά 14-10-04, 10:19
Discos Ο χρήστης Discos δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 15-01-2003
Περιοχή: Αθηνα - Ηλιουπολη
Μηνύματα: 632
Αποστολή μηνύματος AIM στον/στην Discos
Προεπιλογή

Το φιλτρο αμμου η αλλιως fluidized sand filter ειναι ενα αποκλειστικα βιολογικο φιλτρο, το οποιο ομως με την σωστη χρυση απλα ειναι το καλυτερο βιολογικο φιλτρο απανταχου την ιστορια των ενυδρειακων φιλτρων.

Ξεπερναει αναλογικα αλλα και σε τελικο ογκο, υλικα οπως το siporax, το substrat pro, τα αστερια και οτι αλλο υπαρχει σαν βιολογικο υλικο. Ενα μικρο φιλτρο αμμου της lifequard νομιζω που ειναι σε διαστασεις 5χ20χ25cm προσφερει βιολικο για 300 γαλονια η για 1100 λιτρα περιπου.

Ακουγεται εξωπραγματικο αλλα στην αμερικη θεωρειται οτι καλυτερο και ειναι must σχεδον σε καθε set-up ενυδρειου reef που θα εχει βιολογικο.Το μονο που θελει ειναι ενα καλο προφιλτρο. Η αμμος που εχει δεν ειναι κοινη αμμος, ειναι φτιαγμενη απο τον εκεστοτε κατασκευαστη.

Εγω εχω φιλτρο αμμου. Απο τοτε που το εβαλα παρολο που ειχα ηδη 2 κιλα siporax, το redox που ειχα απο 250 με 300 που ηταν, σε μια βδομαδα εφτασε το 400 και καμοια φορα χτυπαει 440!! Εχει τεραστιες δυνατοτητες οξυδωσεις των ενωσεων του αζωτου. Εγω προσωπικα το προτεινω ανεπιφυλακτα.
__________________

"Αυτος που δεν εχει κανει ποτε λαθος, ειναι αυτος που δεν εχει δοκιμασει ποτε κατι καινουργιο"
Albert Einstein

"Οταν λες παντα την αληθεια, δεν χρειαζεται ποτε να θυμασαι τι ειπες"
Μαρκ Τουαιην

Reef Keeping - Coral Magazine - Advanced Aquarist
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01394 seconds with 10 queries