Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από delta66
Εχω καταλαβει οτι δεν ειναι αναπληρωση.
Δεν εχετε καταλαβει αντιθετα, οτι οταν το νερο που θα βρισκεται στο ενυδρειο (και οχι αυτο που θα φευγει με την αλλαγη) ειναι πιο ζεστο απο το περιβαλλον, λογω της εισαγωγης νερου πιο ζεστου απο τη θερμοκρασια του ενυδρειου (οπως το νερο που θα ερχεται απο το βαρελι στον ηλιο), τοτε το αποτελεσμα ειναι να εχουμε εξατμιση.
Αν το βαρελι ειναι στον Ηλιο λοιπον, θα γινεται αυτο που λεμε.
Αν το βαρελι ειναι στο χιονι θα εχουμε μεγαλυτερη καταναλωση ρευματος για τον αντιθετο ακριβως λογο.
|
Μα εξάτμιση γίνεται έτσι και αλλιως. Τωρα, ισως εχει λίγο παραπανω με το να μπαινει ζεστο νερό αλλα είναι αμελητέο.
Εξατμιση δεν έχουμε επειδη μπαίνει νερο πιο ζεστό, εξατμιση εχουμε απο τον 1 βαθμο κελσιου μεχρι τους 99. Με μεγαλες διαφορές οσο αφορα την ποσοτητα εξατμιζομενου νερου. Και στους 24-25 που ειναι τα ενυδρεία συνήθως εχουμε εξατμιση. Εφοσον ο φίλος λεει οτι η θερμοκρασία δεν μεταβάλλεται στο ενυδρείο δεν θα αυξανεται η ποσοτητα του νερου που εξατμιζεται. Και αυτο είναι λογικό, γιατί ερχεται πολύ σιγα το ποιο ζεστο νερο και δεν προλαβαινει να ζεστάνει το υπολοιπο. Σαν να λέμε οτι ενα παγακι θα κρυωσει ενα ηφαίστειο.
Οπως εγραψα παραπανω, και εγώ συμφωνώ με την αλλαγή θέσης του βαρελιου, σε καποιον εσωτερικό χωρο.
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Kotsos
Δεν γίνεται να ρυθμιστούν σωστα τα μπεκάκια...
Ακόμα και η διαφορά στην στάθμη του βαρελιού θα αλλάξει την πίεση, άρα και την ροη στο μπεκ που ρίχνει στο ενυδρείο...
Δεν μπορεις να το αφήσεις να δουλέψει μόνο του, ούτε για 2 μέρες..
|
Δεν εχω καταλαβει πως ακριβως ερχεται το καινουργιο νερο απο το βαρέλι. Είναι τοποθετημένο στην ταράτσα; Καταλαβα καλά;
Κωστα, μπορεις να μας δωσεις διαστάσεις του βαρελιου; Υψος και μεση διαμετρος.