Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 17-06-11, 13:24   #1
Βγάζω το μπόλι ή το φτιάχνω;;;;;

Το avatar του χρήστη stratri1
stratri1
Member
Περιοχή: Τρίπολη

Εμφάνιση έκδοσης για εκτύπωση Αποστολή αυτής της σελίδας μέσω email
stratri1 Ο χρήστης stratri1 δεν είναι συνδεδεμένος 17-06-11, 13:24
Αξιολόγηση: (0 votes - average)

Καλώς σας βρήκα στο ωραίο σας φόρουμ.
Το όνομά μου είναι Τριαντάφυλλος και είμαι πολύ νέος στο χώρο του ενυδρείου, με μόνο 3 χρόνια ενασχόλησης με ένα 50άρι με γκάπυ, μόλυ και σκαλάρια.

Το ερώτημά μου έχει ως εξής:
Ετοιμάζω την μεταφορά των ψαριών σε ένα 140άρι (το οποίο είναι ακόμα άδειο) και σαν πιο σίγουρη και εφαρμόσιμη από εμένα λύση, βρίσκω την μέθοδο με το μπόλι, από τη στιγμή που το 50άρι μου είναι στρωμένο και λειτουργεί άψογα και χωρίς απώλειες για πάρα πολύ καιρό.
- Μπορώ μήπως, αντί να βγάλω υλικό από το παλιό φίλτρο μου, να βάλω το καινούριο σφουγγάρι και μακαρόνι στο παλιό ενυδρείο για να δημιουργηθούν οι αποικίες που χρειάζονται;;;;
- Θα δημιουργηθούν αυτές οι αποικίες και πόσο καιρό χρειάζονται;
- Πρέπει να βάλω τα νέα υλικά φιλτραρίσματος στο παλιό φίλτρο ή μπορώ απλώς να τα βάλω μέσα στο παλιό ενυδρείο;

Το 50άρι έχει (από κάτω προς τα επάνω) ένα μπλε σφουγγάρι, ένα πράσινο σφουγγάρι, άνθρακα και υαλοβάμβακα, τα οποία είναι μικρά. Το 140άρι έχει μακαρόνι, ένα μεγάλο μπλε σφουγγάρι και υαλοβάμβακα και σε άλλο διαμέρισμα άνθρακα πριν τον κυκλοφορητή.

Κάνω την ερώτηση αυτή γιατί φοβάμαι ότι αφενός θα διαταράξω το παλιό φίλτρο αν βγάλω π.χ. το ένα σφουγγάρι και αφετέρου αυτό δεν θα είναι "αρκετό" για μπόλιασμα του νέου.

Συγνώμη αν έχουν ειπωθεί πάλι αυτά τα πράγματα, αλλά όσο και αν διάβασα στο φόρουμ (και πριν την εγγραφή μου) δεν μπόρεσα να βρω μια αντίστοιχη ερώτηση ή πληροφορία.
Ευχαριστώ.
Εμφανίσεις: 4482
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01308 seconds with 11 queries