επι φωτισμού λύθηκε η απορία μου λοιπόν και ευχαριστώ τα μάλα

είχα την εσφαλμένη εντύπωση (πιστεύω όχι μόνο εγώ) πως το MH είναι ΤΟ φώς για ενυδρεία
και σίγουρα θα έχει πολλά θετικά αλλά απο ότι καταλαβαίνω δεν είναι δα και η Πανάκεια
σε μεγάλο και βαθύ ενυδρείο μάλλον είναι εκ των ουκ άνευ
Για το DIY CO2 και τον Controller επίσης κατανοητά όλα αυτά
ο αποπροσανατολιστικός μου τίτλος περιέπλεξε τα πράγματα
στην Αφρική είμαι τώρα Raven και συγκεκριμένα στα ποτάμια της. τι να κάνουμε?

έχω πάρει φόρα για φιλοξενία ενός δώρου απο έναν καλό φίλο και το δώρο αυτό είναι τα Fundulopanchax gardneri . όταν λοιπόν "οραματιζόμουν"

το βιοτοπικό τους και κοίταγα για αφρικάνικα φυτά εντυπωσιάστηκα (πως θα μπορούσα να το αποφύγω άλλωστε

) απο το tiger lilly και τα κόκκινα χρώματα της Nassaea τα οποία η Tropica συστήνει για πολύ φώς/υπόστρωμα και CO2
το άνωθεν σύνολο στο αρχάριο μυαλό μου διαβαζόταν ως "υψηλών απαιτήσεων-υψηλού φωτισμού"

όντως είναι όλα μεγαλόσωμα φυτά και όντως το ενυδρείο θα γίνει πήχτρα ειδικά με το Lotus γιατί την Nassaea και τα άλλα stem plants τα συμμαζευεις με το κλάδεμα εύκολα
θα σας κρατώ ενήμερους όπως και να έχει
ευχαριστώ και πάλι για τις αποσαφηνίσεις
το έχω ξαναπεί ότι χωρίς "εσάς"(εμάς όλους δηλαδή) θα παράταγαν πολλοί το χόμπι και ακόμα πιο πολλοί θα παιδευονταν τσάμπα ,πληρώνοντας πολλά λεφτά ταυτόχρονα

-------------------------
επι διοξειδίου ευελπιστώ πως με τα συνεχή μετρήματα και την χρήση ακόμα και δύο μπουκαλών παράλληλα κάτι θα καταφέρω.........είμαι μαζόχα ε?
σε τελευταία ανάλυση μπουκάλα ήδη έχω για το μεγάλο- τραβάω ένα σωληνάκι και στο μικρό ....