Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #1  
Παλιά 11-06-11, 16:24
Το avatar του χρήστη Γιώργος Κ
Γιώργος Κ Ο χρήστης Γιώργος Κ είναι συνδεδεμένος
Δισκοπαθής
 
Εγγραφή: 06-02-2008
Περιοχή: Κολωνός
Μηνύματα: 9.444
Send a message via Skype™ to Γιώργος Κ
Cool Μονοήμερη απόδραση στην Οίτη


Κλικ για μεγέθυνση

Εθνικός Δρυμός με μεγαλύτερο υψόμετρο τα 2.151 μέτρα. Βρίσκεται στο νομό Φθιώτιδας και θέλαμε πολύ καιρό να τον επισκεφτούμε, επιτέλους τα καταφέραμε!
Χθες λοιπόν πρωί πρωί συναντηθήκαμε με τον Αλέξανδρο και ξεκινήσαμε κατευθείαν με την μηχανή του! Όλα τα είχε προετοιμάσει ο Αλέξανδρος, ο οποίος ήταν άυπνος και εγώ με λίγες ώρες ύπνου ... Ξεκινήσαμε από τον Άγιο Αντώνη που συναντηθήκαμε! Μόλις βγήκαμε από την πόλη ένιωσα ότι ξέφυγα από το τρελοκομείο! Ο καιρός ήταν ο ιδανικός - ούτε κρύο ούτε ζέστη κάνοντας το ταξίδι πιο απολαυστικό - τουλάχιστον για μένα αφού ο καημένος ο Άλεξ οδηγούσε και προσπαθούσε να μη νυστάζει - δεν είχαμε πιει ακόμα καφέ να ισιώσουμε! Είχαμε και μια ανησυχία μήπως μας τα χαλάσει ο καιρός και μας έπιανε βροχή αλλά ευτυχώς μας έκανε τη χάρη αν και μας απειλούσε συχνά με σύννεφα που όλο και πύκνωναν!

Μετά από ένα μικρό διάλειμμα πριν από τα καμμένα βούρλα (όπου εκτάκτως βγήκε η φωτογραφική του Άλεξ για να φωτογραφήσει μια φωλιά που ήταν κάτω στα χόρτα - που την είδε ο αετομάτης αφού ήταν πολύ καλά καμουφλαρισμένη . Φωτο θα προσθέσει ο Άλεξ!)

Πλησιάζοντας στην Οίτη μας έκανε εντύπωση που τα έλατα είχαν αρχίσει να μας περικυκλώνουν!!! Το τοπίο απίστευτο ... τα έλατα έβγαζαν καινούργια φύλλα και η διχρωμία δημιουργούσε ένα απίστευτο θέαμα! Ώρα για ένα ακόμα μικρό διάλειμμα για μερικές ακόμα φωτογραφίες!!!






Ο άνθρωπος που "φταίει" για όλα!!! Σε ευχαριστώ Άλεξ!!

Η υπόλοιπη διαδρομή ήταν μια σκέτη απόλαυση! Όπου και να κοιτάξεις έντονη βλάστηση και ήθελες να κάνεις και άλλη στάση να το δεις από κοντά!! Έπρεπε να πιούμε το πρωινό καφέ όμως και κάναμε μια στάση σε μια καφετέρια - ξενώνα - εστιατόριο! Καθώς καθόμασταν και απολαμβάναμε το καφέ βλέπω τον Άλεξ να κοιτάει απέναντι επίμονα! Παρατήρησε δύο πεταλούδες που δεν τις είχε ξαναδεί!! Δεν αντέξαμε ... βγάλαμε τις φωτογραφικές μηχανές από τα σακίδια και αλλάζαμε φακούς και βγάζαμε δοκιμαστικές φωτογραφίες! Οι παππούδες δίπλα μας σίγουρα θα απορούσαν ... τι κάνουν αυτοί οι τρελοί!! Από πάνω μας ακριβώς είχε κάνει φωλίτσα ένα χελιδόνι! Ευκαιρία να δοκιμάσουμε τον τηλεφακό (δεύτερη φωλιά που είδαμε) ...



Η γατούλα βαρέθηκε να μας βλέπει και χασμουριέται ...



Ένα φυτό από τη γλάστρα στη καφετέρια



Ένα πέτρινο σπίτι απέναντι:




Αφού πήραμε πληροφορίες από τους παππούδες - οι οποίοι μας κοίταζαν καλά καλά με τις μηχανές στα χέρια Μας τρόμαξε ο ένας λέγοντας μας ότι υπάρχει πιθανότητα να χαλάσει ο καιρός. Αρχίσαμε την περαιτέρω ανάβαση! Όσο ανεβαίναμε τόσο η ομορφιά ήταν πιο μεγάλη! Το ανθρώπινο χέρι δεν είχε αγγίξει αυτό το τόπο και αυτό έδινε στο τοπίο την απόλυτη αρμονία!

Τελείωσε ο δρόμος και άρχισε ο χωματόδρομος με πολλές στροφές και σε πολλά σημεία με πεσμένα έλατα, μεγάλες πέτρες στη μέση του δρόμου και σε πολλά σημεία με καθιζήσεις που αν δεν πρόσεχες μπορεί να πέσεις και να κατρακυλήσεις στη πλαγιά! Η street μηχανή έκανε το εγχείρημα ακόμα πιο δύσκολο αλλά ο Άλεξ είναι πιλότος (πραγματικά).

Σε κάποιο σημείο αποφασίσαμε να αφήσουμε τη μηχανή και να συνεχίσουμε με τα πόδια! Το τοπίο Ε.Κ.Π.Λ.Η.Κ.Τ.Ι.Κ.Ο παντού έλατα, κοιλάδες καταπράσινες με διάφορα φυτά! Η φωτογραφική δύσκολα μπορεί να αποτυπώσει τι είδαν τα ματάκια μας! Προειδοποιώ: οι φωτογραφίες δεν έχουν υποστεί καμιά επεξεργασία, είναι πάρα πολλές για να κάνω κάτι τέτοιο!! Δεν εξελίσσομαι σε μέγα φωτογράφο?? Αν και οι πιο όμορφες είναι τραβηγμένες από τον Άλεξ από τη μηχανή μου όλες οι άλλες είναι από τα "χεράκια" μου!!




Η πινακίδα μας στέλνει στη "Πυρά" εκεί που κατά τον μύθο κάηκε ο Ηρακλής!


































Ωχ ... πυκνώνουν τα σύννεφα!!







Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Γιώργος Κ : 11-06-11 στις 18:39
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,03217 seconds with 10 queries