οι οτοκυκλοι μπορουν να ζησουν σε νερο βρυσης (οσον αφορα σκληροτητες, ph) αλλα ειναι ευαισθητοι στις αποτομες αλλαγες και θελουν πολυ καλη προσαρμογη στο ενυδρειο οταν τους βαλουμε. Τα καρντιναλ θελουν μαλακο νερο και οξινο ph.επισης ειναι κοπαδοψαρα και πρεπει να ειναι τουλαχιστον 6 οπως και οι οτοκυκλοι που δεν ειναι κοπαδοψαρα με την αυστηρη εννοια αλλα ζουν σε ομαδες και αλληλοεξαρτωνται.
τα καρντιναλ επισης θελουν χαμηλο φωτισμο και ισως καποια επιπλεοντα φυτα και φυτα για να κρυβονται οπως echinodorus tenellus.και τα οτο επισης θελουν φυτεμενα ενυδρεια.
κατα την προσωπικη μου αποψη και το 6 σαν νουμερο και για τα 2 ειδη ειναι λιγο αλλα και τα λιτρα του ενυδρειου ειναι λιγα...οποτε...
το ιδιο ενυδρειο εχω κι εγω και εχω μεσα 8 black phantom tetra και 8 οτο...ειναι πολλα για αυτα τα λιτρα βεβαια...αλλα θα παω σε κατι μεγαλυτερο συντομα.ελπίζω...

επισης τα οτο θελουν και κανα ξυλο μεσα να εχει το ενυδρειο και οσον αφορα την διατροφη τους, δεν καλυπτεται απο τις αλγες που τεινουν να τρωνε αλλα πρεπει να τους δινουμε ταμπλετες για γατοψαρα και λαχανικα.