Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #2  
Παλιά 28-02-11, 13:48
Το avatar του χρήστη in the pond
in the pond Ο χρήστης in the pond δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 24-05-2007
Περιοχή: ΚΥΠΡΟΣ
Μηνύματα: 3.198
Προεπιλογή

Από βιολογικό υλικό σε βιολογικό υλικό υπάρχουν κάποιες φορές μεγάλες διαφορές στην τιμή, αναλόγως ποιότητας και μεγαλύτερης επιφάνειας που προφέρουν για να καλυφτεί από βακτήρια. Όσο πιο πορώδες, τόσο μεγαλύτερη επιφάνεια. Αυτά για το βιολογικό υλικό.

Ο πιο κατάλληλος χώρος που μπορούμε να τοποθετήσουμε το βιολογικό μας υλικό ώστε να σχηματίσει τις σωστές εκείνες εστίες βακτηριδίων είναι μέσα στο χώρο του φίλτρου, για τον πολύ απλό λόγο ότι εκεί υπάρχει συνεχόμενη ροή νερου που διαπερνά εύκολα όλο το βιολογικό μας υλικό πριν καταλίξει και πάλι πίσω στο ενυδρείο μας.

Τώρα, σακουλάκια βιολογικού υλικού πεταμένα μέσα στο ενυδρείο μας δεν εξυπηρετούν τίποτα αν και θα σχηματιστεί κάποια μικρή, ελάχιστη βιολογία. Μπόλι δίνουμε πάντα μέρος του βιολογικού υλικού που έχουμε στο φίλτρο μας, συμπληρώνοντας ΠΑΝΤΑ την ποσότητα (σιποράξ, σφουγγαριού, κ.λ.π) που έχουμε αφαιρέσει. Εννοείται ότι δίνουμε μπόλι όταν το ενυδρείο μας ή καλύτερα το φίλτρο μας έχει πια ωριμάσει. Απαιτείται αρκετός χρόνος για να γίνει αυτό.
__________________
Το air diffuser, είναι αεραντλία...

Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01380 seconds with 10 queries