Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #13  
Παλιά 07-06-04, 16:06
Το avatar του χρήστη halvas69
halvas69 Ο χρήστης halvas69 δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 14-12-2002
Περιοχή: Πάτρα - Αγυιά
Μηνύματα: 3.447
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην halvas69 Αποστολή μηνύματος μέσω Yahoo στον/στην halvas69 Send a message via Skype™ to halvas69
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Abdul
στις παραλίες τις αλεξάνδριας όλο και συχνότερα αναφέρονται ΄πρωτόγνωρα΄ είδη ψαριών .
Εμένα 50 χρόνια μου φαίνετε η απαισιόδοξη πρόβλεψη
Τουλάχιστον όσοι από εδώ μέσα έχουν "στενότερη" επαφή με την θάλλασα θα έχουν δει ότι τα τελευταία 3 χρόνια έχουμε δει τουλάχιστον ένα είδος "άγνωστου" ψαριού που βρίσκεται στις θάλλασες μας χειμώνα-καλοκαίρι.
Τον γνωστό πιά, Γερμανό (όχι του Καφετζόπουλου) ή αγριόσαλπα στην καθομιλουμένη των ψαράδων.
Στο απελπιστικό σημείο δε να έχουν καταλάβει τα αγαπημένια στέκια των σαργών και οι τελευταίοι να έχουν εξαφανιστεί από διάφορα μέρη στην Ελλάδα.
Για του λόγου το αληθές, πέρσυ πήγα διακοπές στην Σίφνο και πρωτοαντύκριασα το φαινόμενο........να μην βλέπω σχεδόν τίποτα άλλο εκτός από τεράστια κοπάδια Γερμανών να λυμαίνονται τις βραχώδεις περιοχές του νησιού.
Για την ακρίβεια δεν είχε μείνει σχεδόν τίποτα πάνω στις πέτρες από αλγούλες, φύκια κλπ
Από συζητήσεις σε forum για το ψαροντούφεκο, ανακάλυψα το όνομα του, φωτογραφία του και το ότι έχει εγκατασταθεί, εκδιώχνοντας τον τοπικό πληθυσμό παράκτιων ψαριών.
Στην δε κρήτη έχει κάνει κατάληψη σε κάποιες περιοχές ολοκληρωτικά και πολύ πιθανόν να έχει έρθει ο "μουσαφίρης" από την διώρυγα του Σουέζ και εγκλιματίστηκε άνετα καθ' ότι είναι ανθεκτικό ψάρι.
Τέλος πάντως εκεί που θέλω να καταλήξω ότι ήδη έχουμε τα πρώτα κρούσματα και κατακόρυφη αύξηση το υπληθυσμού των Γερμανών μέσα σε μόνο 3 χρόνια, λογικά θα έχουμε και άλλα τέτοια κρούσματα, οπότε μόνο δυσοίωνη δεν μου φαίνεται μία πρόβλεψη, έστω για 50 χρόνια από τώρα.

ΥΓ μην χέσω τον έχει και το fishbase τον κοπρίτη
http://www.fishbase.org/Summary/Spec...esname=luridus
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01581 seconds with 10 queries