Φιλιππε δυστυχως δεν εχω στο μυαλο μου αυτο που σκεφτεσαι . Λεγοντας natural style εννοω ενα συγκεκριμενο aquascape style το οποιο εχει τις ριζες του στην Ιαπωνια και περιεχει και μια φιλοσοφικη διασταση .Η τεχνικη αυτη ονομαζεται ''Shakkei'' ή ''lkedori'' συμφωνα με την ιαπωνικη ορολογια που σε ελευθερη μεταφραση σημαινει την ''συληψη του ζωντανου'' και χρησιμοποιει αισθητικες ισσοροποιες δανισμενες απο την φυση για να δημιουργησει φυσικα τοπια υπο κλιμακα . Ομως , τα συστηματα αυτα υποστηριζονται απο μηχανικα μεσα φιλτραρισματος , ειδικο φωτισμο , προσθηκη co2 και ολα τα παρελκομενα . Εγω ηθελα να εφαρμοσω αυτην την τεχνικη χρησιμοποιωντας φυτα αργης αναπτυξης και αποκλειοντας τα φυτα κορυφης ( stem plants ) ωστε να μειωσω τις απαιτησεις για κλαδεματα . Oχι οτι δεν χρησιμοποιουνται και stem plants στην συγκεκριμενη τεχνικη αλλα μ'αυτα αυξανουμε δραματικα τους χρονους κλαδεματων . Αυτην την περιοδο μελεταω οσο μπορω γυρω απο το θεμα και πιστευω οτι μολις βρω τον χρονο θα στησω ενα στο γραφειο μου .
Πολυ καλα links εχει δωσει ο discusman στο topic ''η τριχα επνιξε την τεχνη'' ( επι τη ευκαιρια , discusman , πολυ ωραιο το ενυδρειο που εφτιαξες ) .
Δεν πιστευω να ειμαστε εκτος topic γιατι το θεμα εχει να κανει με τον χρονο συντηρησης .
|