Χμ ναι ξέχασα την συχνότητα τροφής:
Πρωινά περίπου 2 "τσιμπιές" από τους κόκκους και παρατηρώ ένα 10% να πέφτει κάτω και να μένει. Βράδυ 1 "τσιμπιά" κόκκους και εκεί δεν πέφτει τίποτα κάτω.
Απο εχτές που είδα επιτέλους τα γεννητούρια να κόβουν βόλτες πρόσθεσα και 20 κόκκους τριμμένους σε σκόνη για να τρώνε και αυτά ευκολότερα.
Η συχνότητα των αλλαγών μου ήταν ανα εβδομάδα, αλλα μετά την προσθήκη και του εξωτερικού φίλτρου το επιμύκηνα ανα 2 εβδομάδες, εκτός εάν τα στικ τεστ που κάνω αραιά πυκνά δείξουν πρόβλημα.
Να αναφέρω πως για 9 ημέρες έτρωγαν απο ταΐστρα που έριχνε λίγο μεγαλύτερη ποσότητα απο αυτή που ταΐζω συνήθως, για αυτό και μετά απο 9 ώρες ταξίδι έκανα 50% αλλαγή νερού (το νερό της αλλαγής στους 26 βαθμούς και 1 λίτρο στους 35 λειτούργησε σαν θερμοστάτης δεύτερος για ένα βράδυ!) μιας και τα πλάτυ είχαν πάρει αγκαλιά τον θερμοστάτη...
Και την επόμενη της αλλαγής παρατήρησα έναν πλακόστομο όρθιο σε ένα φύλλο (σαν να τρώει άλγη), στην ίδια θέση και το βράδυ, τον έβγαλα και ήταν ήδη πεθαμένος με άσπρα μάτια...
Και αναφέρω ξανά, τα υπόλοιπα είναι μια χαρά, λίγο τα νέον κάτι έπαθαν και κρύβονται συχνότερα όταν έχω ανοικτές τις λάμπες (μάλλον τα Rainbow πρέπει να βγούνε σύντομα) αλλα βγαίνουν και τρώνε το πρωί και το βράδυ (εκτός απο ένα που μου είχε έρθει χωρίς ουρά και τώρα μόλις βγάζει νέα ουρά σιγά σιγά.)
Έχω πιάσει τον πλακόστομο σε ένα διχτάκι τώρα για να τον παρακολουθήσω καλύτερα, έχει γυρίσει πλάγια και αναπνέει γρήγορα, και δεν κουνιέται εάν δεν τον ενοχλήσω, και το κούνημα του είναι νωχελικό, δεν μπορεί να κολυμπήσει...
Και η πλάκα είναι οτι αγνοείτε και ο 3ος! Αγκρ, μάλλον θα βγούνε μερικά βράχακια να τον βρώ και αυτόν.
Να ετοιμάζω γυάλα για καραντίνα??
|