Θέμα: Ερώτηση!
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #30  
Παλιά 06-05-04, 11:23
sps4ever(niktso) Ο χρήστης sps4ever(niktso) δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 13-02-2003
Περιοχή: ΒΥΡΩΝΑΣ
Μηνύματα: 652
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από lasal
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από niktso
Τελικά ποιό είναι το θέμα; Να κάνεις αντίλογο;
χεχεχεχε
Ας κάνω λίγο τον
Ηρεμααα
oupsss
Sorry χεχε αλλα δεν μπορούσα να αντισταθώ
Φίλε Lasal έχεις απόλυτο δίκιο αλλά δεν κρατήθηκα. Είμαι από αυτούς που θέλουν να δω και άλλους με ύφαλο στην Ελλάδα. Μου αρέσει η ιδέα να υπάρχει η δυνατότητα να "ξεφορτώνεσαι" κάτι που δεν κολλάει στο ενυδρείο σου ή να έχεις δυνατότητα να πάρεις ένα cutting από κάποιο φίλο για να το μεγαλώσεις στο ενυδρείο σου. Απελπίζομαι στην ιδέα ότι ο Γερμανός και ο Αμερικάνος πάνε όλο το χρόνο για να ψωνίσουν σκληρά κοράλια και εγώ παρακαλάω να έρθει αυτή η μία - άντε δύο - φορές το χρόνο που θα έρθουν.
Βλέπω μία θετική στάση από τα μαγαζιά που αρχίζουν και φέρνουν όλο και περισσότεροι άσχετα αν ακόμη δεν έχουν επενδύσει σοβαρά σε εξοπλισμό.
Όμως υπάρχει μία θετική στάση και ένα ελπιδοφόρο μέλλον και πιστεύω ότι πρέπει να δωθούν κατευθύνσεις και να περάσει λίγη εμπειρία στους άλλους. Δεν πιστεύω ότι είμαι αλάνθαστος αλλά μία εμπειρία την έχω. Επίσης σε καμία περίπτωση δεν ισχυρίζομαι ότι αυτό που έπιασε σε μένα υποχρεωτικά θα πιάσει και σε άλλο γιατί κανείς πιστεύω από εμάς δεν είναι σε θέση να ξέρει την ακριβή χημεία του ενυδρείου του. Και λέγοντας χημεία δεν αναφέρομαι μόνο στα συστατικά αλλά και στη ροή του νερού,κατεύθυνση , ένταση, ενναλλαγή, στο φιλτράρισμα που γίνεται, στη ποιότητα και ποσότητα της τροφής, στην ένταση και το φάσμα του φωτισμού. Άρα αυτό που έπιασε σε εμένα σε καμία περίπτωση δεν είναι εγγυημένο ότι θα πιάσει σε άλλο.
Θέλω όμως να γίνονται όσο λιγότερες αποτυχημένες προσπάθειες και γι' αυτό προσπαθώ να εκφράσω μία άποψη που προέρχεται από αρκετά βιβλία - ειδικά σε reef - και αρκετά χρόνια συνδρομών σε TFH και FAMA αλλά και ερωτήσεις σε reefcentral.
Δεν μπορώ λοιπόν να ακούω ανεύθυνες - πάντα κατά την προσωπική μου κρίση - απόψεις και περίεργες τοποθετήσεις. Νομίζω ότι δεν είμαστε εδώ ούτε για να δείξουμε πόσο "μάγκες" είμαστε αλλά να βοηθήσουμε. Και νομίζω ότι το συγκεκριμένο άτομο - bonjo - πετάει άσχετα θέματα και μπορεί να οδηγήσει άτομα σε αποτυχίες. Και όπως όλοι ξέρουμε μία αποτυχία οδηγεί πολύ συχνά τους ανθρώπους σε εγκατάλειψη της προσπάθειας και προσωπικά δεν το θέλω αυτό.
Ευχαριστώ
Νίκος
 
Page generated in 0,01788 seconds with 10 queries