Θέμα: Ερώτηση!
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #14  
Παλιά 04-05-04, 17:45
Discos Ο χρήστης Discos δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 15-01-2003
Περιοχή: Αθηνα - Ηλιουπολη
Μηνύματα: 632
Αποστολή μηνύματος AIM στον/στην Discos
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Tolis
Μιλας για τα pools οπου επιβιωνουν συνηθως κατι γοβιοειδή. Τα περισσοτερα θαλασσινα τροπικα που υπαρχουν στο εμποριο ειναι ειδη βυθου που ζουν σε πολυ σταθερες θερμοκρασιες.
Σωστο αυτο, αλλα υπαρχουν και σημεια τετοια στα οποια ζουν και κοραλια, συνηθως τα ποιο ανθεκτικα που θελουν και πολυ φως. Εχω δει διαφορες φωτογραφιες και ειναι οντως λιγο ασυμβιβαστο...

Οσο για το ποια ειδη μπορουμε εμεις να παρουμε απο τα δικα μας καταστηματα, δεν μπορουμε δυστηχως να ξερουμε σε ποιο βαθος ηταν πριν. Συνηθως τα βιβλια αναφερουν πως απο ινδικο ωκεανο ειναι απο σχετικα ρηχα σημεια λογο ελυψεις εξοπλισμου,αφου 99% των περιπτωσεων τα μαζευουν οι ντοπιοι με τις ξυλοβαρκες τους και αφου τα βαλουν σε μεγαλους κουβαδες στην ακτη τα δινουν στον εμπορο. Ενω απο αμερικη (Καραιβικη) ειναι απο ποιο βαθια λογο του πολυ καλυτερου εξοπλισμου του προσωπικου περισηλογης τους.

Οι συνθηκες σε ενα θαλλασινο πρεπει να ειναι οι καλυτερες δυνατες που μπορουμε να δωσουμε και ο στοχος μας ειναι οσο ποιο απολυτες τιμες σε ποιοτητα νερου,θερμοκρασιας, διατροφης κτλ. Ενοειτε και οσο γινεται σταθερες. Σιγουρα δεν μπορουμε να κανουμε το τελειο, αλλα αυτος ειναι ενας ακομα λογος να δωσουμε οτι μπορουμε σε οτι ειναι δυνατο απο εμας.

Στις θερμοκρασιες δεν μπορουμε να παιζουμε & αυτο ειναι απολυτο. Αν ηταν τοσο απλο γιατι δεν εχουμε και στην μεσογειο τροπικα ειδη? Απο που να ελθουν? Λιγο ποιο κατω απο την Μαρτυρικη Κυπρο μας υπαρχει ολοκληρο Σουες με μια διωρηγα τερας. Αρα επαφη υπαρχει, τοτε γιατι δεν?? Οπως αντοιστιχα τα δικα μας ειδη δεν μπορουν ζησουν εκει, στην κοκκινη θαλλασα. Καποια ειδη ομως τα οποια ειναι πολυ ανθεκτικα εχουν κανει την παρουσια τους αισθητη και στις 2 θαλλασες. Αλλα ειναι πολυ λιγα τα ειδη αυτα.

Μην προσπαθητε να κανετε τρελες αλχημιες, ο niktso τα λεει παρα πολυ σωστα, οι κινδυνοι ειναι πολλοι, ναι ειναι θαλλασινα και τα δυο, ναι εχουν πολλα κοινα, αλλα και εμεις με τους εσκιμοους εχουμε το ιδιο DNA, τοτε γιατι δεν παμε να μεινουμε εκει? Καλα παμε τοτε για τους βεδουινους στην ερημο. Ουτε εκει, και μην πει κανεις πως δεν ειμαστε ουσιαστικα ιδιοι σαν DNA!?

Πειραματισμοι μπορει να υπαρχουν, εχω δει σε τροπικο να υπαρχουν αχινοι, γαριδες και ανεμωνη δικη μας και εως τωρα πανε καλα, αλλα το παιδι που τα εχει, ειναι ψειρας και δινει συνθηκες οσο γινεται αψογες, ενω προσεχει το νερο του οσο σχεδον κανενας μας. Μιλαμε ομως για ειδη τα οποια μαζευτηκαν απο πολυ ρηχα, με μεγαλες για μεσογειακο θερμοκρασιες και ακομα και ετσι θα εχουν λογικα μειωμενο χρονο ζωης. Αλλα δεν εχει βαλει ψαρια για τους παραπανω λογους, και επισης αφου εχει τους αχινους κανα χρονο τωρα, θα τους επιστρεψει καποια στιγμη απο εκει που τους μαζεψε (τροφαντους και ωραιους ).

Οι αχινοι για παραδειγμα εχουν το καλο οτι σε προβληματα μικροαλγης ειναι super διοτι την τρωνε πολυ, αλλα επισης σου τρωνε και την πολυ αγαπητη και δυσκολα να ελθει κοραλλινη. Εχω δει και σε καταστημα να εχουν αχινο για την αλγη, κανει δουλεια, αλλα με την κοραλλινη? Οι ατιμοι τα τρωνε ολα!!

Οποιος θελει να βαλει αρκετα μεσογειακα πλασματα σε ενα ενυδρειο ας το κανει απο την αρχη μεσογειακο, να πω ομως πως ενω για το τροπικο υπαρχουν πολλες πηγες και βιβλια πολυτιμα για εμας, για το μεσογειακο ειναι κατι παραπανω απο πολυτελεια...Δεν ξερω κιολας εαν υπαρχει κατι περα απο διαφορους ατλαντες.

Οι λοιποι επιδοξοι και νυν θαλλασινοι να μας δωσουν και αυτοι τα φωτα τους
__________________

"Αυτος που δεν εχει κανει ποτε λαθος, ειναι αυτος που δεν εχει δοκιμασει ποτε κατι καινουργιο"
Albert Einstein

"Οταν λες παντα την αληθεια, δεν χρειαζεται ποτε να θυμασαι τι ειπες"
Μαρκ Τουαιην

Reef Keeping - Coral Magazine - Advanced Aquarist
 
Page generated in 0,01869 seconds with 10 queries