Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #133  
Παλιά 21-12-10, 14:18
Vaggos Ο χρήστης Vaggos δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 25-08-2009
Περιοχή: Αθήνα
Μηνύματα: 30
Προεπιλογή Amano...στη στερια..επιβίωσε??

Λοιπόν καταρχήν δε γράφω βλακείες ούτε έχω όρεξη να κάνω πλάκα. Ειλικρινά όμως είμαι σοκαρισμένος. Επίσης δεν είμαι άσχετος από βιολογία και τις βασικές γνώσεις της.

Εδώ και καιρό έχω βάλει ένα ζευγάρι kribensis στο ενυδρείο. Αρχικα το θυληκο κρυβόταν και έτσι δεν υπήρχε επιθετικότητα του αρσενικού προς τα αλλα είδη (iriatherina). Εδιωχνε όμως συνέχεια τις 2,3 amano που είχαν μείνει (είχα πολλές πριν δεν μπόρεσα να τις βγάλω όλες) και 2,3 επίσης red cherry. Όταν πλέον το ζευγάρι έκανε φωλιά και γέννησε, η επιθετικότητα αυξήθηκε. Αρχισα με λύπη μου να βρίσκω γαρίδες στο πάτωμα, "ξεραμένες".

Εδώ και κάποιο καιρό σταμάτησα να τις κοιτάω στο ενυδρείο, πιστεύοντας ότι δυστυχώς είχαν εξαλειφθει (πχ είχαν ψοφήσει και τις έφαγε το apple snail). Χθες το μεσημέρι, κοιτάζοντας στο πάτωμα του δωματίου μου, είδα κάτι να περπατάει κανονικά. Νόμιζα ότι ήταν κατσαρίδα -που δεν έχω δει ποτέ σπίτι μου. Περπατούσε αργά, όχι γρήγορα όπως αυτές. Ανατριχιάζω που το γράφω. Πλησιάζω και είδα κάτι που πραγματικά έμοιαζε πολύ με amano. Πραγματικά φρίκαρα. Το παρατηρησα για λίγα δευτερόλεπτα και μετά το σκότωσα. Ηταν διαφανές, έμοιαζε σε όλα με amano, και όσο κι αν είχα τρομάξει δεν ξεχνάω τη χαρακτηριστική "ουρα" που είχε όπως η amano, με τα 2,3 "φυλλαρακια" που έχει. Δεν βρισκόταν σε κάποιο βρεγμενο σημείο του πατώματος, ήταν στεγνή και ζωντανή και ειλικρινά περπαταγε.

Δεν ονειρεύτηκα, και δεν παίρνω ναρκωτικά.

Πριν τρελλαθώ, πείτε μου. Ξέρετε κάποιο έντομο που να ταιριάζει στην περιγραφή;
Γνωρίζω ότι μια πιθανή μετάλλαξη είναι μάλλον αδύνατη όπως και η επιβίωση.(αναπνοή; θερμοκρασίας διατροφή Επίσης οι άλλες γαρίδες έχουν βρεθεί νεκρές στο πάτωμα. Αλλά δεν μπορώ να ξεχάσω τη σοβαρή ομοιότητα με amano.

Εκανα μια αναζήτηση στο internet και βρήκα αυτό.

http://www.socalaquascapers.com/foru...ead.php?t=4747

και τίποτα άλλο σχετικό.
Γνωρίζοντας τις ανύπαρκτες (?) πιθανότητες να έχει γίνει κάτι τέτοιο, απλά πείτε μου αν ξέρετε κάποιο έντομο σχετικό ή κάτι.. Παρακαλώ μόνο σοβαρές απαντήσεις, και ξαναλέω ότι δεν έχω διάθεση να μπαίνω και να γράφω σαχλαμάρες για να προκαλέσω.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01605 seconds with 10 queries