Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από nikoloutso
Δεν αρνηθηκα οτι το μπολι κανει δουλεια. Από το πρωτο μου ποστ κι ολας ειπα οτι κανει δουλεια, απλα επειδ υπαρχει το ενδχομενο μεταφορας ασθενειων, καλυτερα να μην το κανεις.....
..... Θεωρω ΧΡΕΟΣ μας να ενημερωσουμε ενα νεο χομπιστα για τις εναλλακτικες επιλογές που εχει και στο τελος να αποφασισει αυτος για το τι θα κανει.
|
Για να βαλουμε τοτε τα πραγματα στη πραγματικη και ρεαλιστικη θεση τους και να ενημερωσουμε τον νεο χομπιστα χωρις να τον πανικοβαλουμε θα πω οτι αυτο με τη μεταφορα ασθενειων στο μπολιασμα ειναι η μεγαλυτερη πραξη εθελοτυφλιας.
Υπαρχει ενας τουλαχιστον νεος χομπιστας που θα αποφυγει το μπολιασμα για τυχων μεταφορα ασθενειων και παραλληλα θα εχει ενυδρειο-καραντινα να βαζει τα νεα ψαρια και φυτα που θα αγορασει, ή που θα αποστειρωνει τα παντα, αποχες, οργανα και λοιπο εξοπλισμο????
Τα βακτηρια εμποριου θα βοηθησουν καποιον που δεν εχει προσβαση σε μπολι. Γιατι να του στερηθει αυτη η επιλογη, αν λειτουργουν τελικα τουλαχιστον σε καποιους?
Κι εγω δεν συμφωνω με το στρωσιμο με αμμωνια αλλα πολλοι το εχουν στρωσει ετσι, ετσι αλλοι δεν συφωνουν με το μπολιασμα, με τα βακτηρια εμποριου, με τροφη ή και με τιποτα.
Με ολες τις διαδικασιες εχουν στρωθει ενυδρεια, αλλα και σε ολες εχουν τυχει αναποδιες.
Το ζητουμενο ειναι να μην ταλαιπωρουνται ζωντανα και να ξερουμε να διορθωνουμε αποτυχιες στο στρωσιμο.
Ας επιμεινουμε περισσοτερο στον "πολεμο" κατα του στρωσιματος με ψαρι, παρα στα βακτηρια εμποριου.
Οι δικες μου προτασεις ειναι :
Νο1 : μπολιασμα
Νο2: στρωσιμο με τροφη και υπομονη