Με ένα στάδιο δε ξέρω αν υπάρχει. Αν υπάρχει τότε θα περιλαμβάνει μόνο μεμβράνη η οποία κατακρατά όλα τα άλατα σε ένα ποσοστό 95-98%.
Με δύο στάδια έχει επιπλέον ένα προφίλτρο που κατακρατά όλα τα στερεά σωματίδια και με τρία στάδια έχει και φίλτρο ενεργού άνθρακα που κρατά όλες τις χημικές ουσίες (χλώριο κτλ). Απ' ότι έχω διαβάσει αν το νερό που θέλουμε να περάσουμε από RO προέρχεται από το δίκτυο ύδρευσης και συνεπώς έχει χλωριο, είναι απαραίτητο το φίλτρο άνθρακα γιατί το χλώριο προκαλεί βλάβη στη μεμβράνη.
Έχω δει και RO και με περισσότερα στάδια στα οποία το νερό περνά από λάμπα UV για να πεθάνουν τυχόν μικροοργανισμοί που υπάρχουν στο νερό ή μέσα από στήλη με ρητίνες double bed ούτως ώστε να απομακρυνθούν και τα τελευταία υπολείματα αλάτων (καθώς η μεμβράνη κατακρατά τα άλατα σε ένα ποσοστό 95-98%).
__________________

|