Εχω κι εγω μπολικη στο 300αρι μου. Ομως εγω ξερω γιατι την εχω...ξεμεινα απο CO2 απο τον Ιουλιο και δεν λιπαινω πια. Ομως ο φωτισμος μου ειναι ιδιος
Στη δικη σου περιπτωση, τις αιτιες ψαχτες
1.στην παροχη του διοξειδιου. Η αλγη αυτη εχω ξαναπει οτι οφειλεται κατα 99% στο CΟ2 οταν υπαρχει δυνατος φωτισμος.
2. Στην μη ισορροπημενη λιπανση.
Μην την αφησεις να εξαπλωνεται. Κανε κατι, ξυστην (αλλα οχι μεσα στο ενυδρειο γιατι θα παει παντου !), βγαλε τα ξυλα και ζεματισε τα ή ριξε οξυζενε. Παντως πρεπει να την ελεγχεις μεχρι να διορθωσεις την ισορροπια.
Αν δεν ειχες τις γαριδες, ενας καλος και αποτελεσματικος τροπος ειναι η υπερδοσολογια excel.
Για το χαλικι υπαρχει ενας πολυ αποτελεσματικος τροπος. Παιρνεις ενα μικρο ταπερ και κανεις μια μικρη τρυπα στον πατο του. Αφου καπακωσεις ενα σημειο του βυθου που εχει αλγη, ριχνεις με μια συριγγα λιγο οξυζενε μεσα. Το αφηνεις για 5 λεπτα και μετα κανεις το ιδιο σε αλλο σημειο.
Με τον φωτισμο και τον ογκο φυτων που εχεις αυτο δεν επιτρεπεται..
Παράθεση:
Προγραμμα λιπανσης:οποτε θυμηθω
|
Πρεπει να παρεχεις πληρη λιπανση αλλα και σωστη , και το διοξειδιο να ειναι γυρω στο 30-34ppm. Αν τα βρεις αυτα και τα κρατησεις σταθερα, το ενυδρειο και τα φυτα θα λαμπουν παντα. Εγγυηση !