Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #7  
Παλιά 09-09-03, 02:08
polleni Ο χρήστης polleni δεν είναι συνδεδεμένος
Banned
 
Εγγραφή: 13-12-2002
Περιοχή: Athens
Μηνύματα: 292
Προεπιλογή

ταχύτητα 500 και διάφραγμα 4.0 σημαίνει ότι ή χρησιμοποιείς metal halide (και πολλές μάλιστα) ή εναλλακτικά πολύ γρήγορο φιλμ (ή ανάλογα μεγάλη ευαισθησία στις ψηφιακές). Το επίπεδο φωτός που θα έδινε τέτοιες ρυθμίσεις για 100άρι φιλμ είναι περίπου το ηλιακό φως. Θα σου πρότεινα τις παρακάτω ρυθμίσεις

Ταχύτητα περίπου 60 (μέχρι και 30 αν έχεις εμπειρία στο κράτημα = αγκώνες κολλημένοι, όχι αναπνοές κ.λ.π.). Διάφραγμα όπως σου είπαν και τα παιδιά όσο πιό ανοιχτό έχεις (αν και το 4 ή το 5.6 "γράφουν" καλύτερα αλλά χωρίς φλας τα ξεχνάς). Ο φακός στην θέση νόρμαλ ή παρακάτω (ήτοι από 50mm και κάτω - δίνει και κάποιο βάθος πεδίου το οποίο το χρειάζεσαι με ορθάνοιχτο διάφραγμα). Ακολουθείς το ψάρι εφόσον κινείται αργά ακόμη και όταν τραβάς την φωτογραφία (εννοείται ότι καλύτερα τα τραβάς όταν είναι ακίνητα). Η απουσία άλλου φωτισμού βοηθάει πάντοτε. Φωτομέτρηση κεντρικού σημείου εκεί που σε ενδιαφέρει. Θα έλεγα να βάλεις την 60άρα ταχύτητα (ή την 30άρα αν θες) και να δεις τι διάφραγμα σου δίνει. Ακόμη και πουσάρισμα κατά ένα f στοπ είναι εντάξει - δίνει και πιό έντονα χρώματα.

Στο φλας, υπό γωνία 35 μοιρών είναι σχεδόν αδύνατον να έχεις αντανάκλαση. Επειδή έχεις φιλμ όμως δεν μπορείς να επέμβεις στο αποτέλεσμα παρά μόνον μετά από σκανάρισμο για να διορθώσεις το ξέπλυμα των χρωμάτων. Αν μπορείς να το αποφύγεις καλό θα είναι.

Οσο για σίγουρη λύση... μακάρι να υπήρχε. Μιά επιτυχία γύρω στο 30% είναι εκπληκτικό αποτέλεσμα. Στην φωτογράφηση macro αυτό πέφτει στο μισό και πάλι χαρούμενος είμαι.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01037 seconds with 10 queries