Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #8  
Παλιά 07-07-10, 18:57
Το avatar του χρήστη Blokatos
Blokatos Ο χρήστης Blokatos δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 16-06-2010
Περιοχή: Ελλάδα
Μηνύματα: 119
Προεπιλογή

O παπύρος είναι πανεύκολο φυτό στο φύτεμα του. Κόβουμε ένα κλαδί με φύλλωμα που να δείχνει ζωηρό και υγιές και το βυθίζουμε ανάποδα μέσα σε νερό.

Στις φωτό βλέπετε μια μεταφύτευση που την ξεκίνησα με ένα κλαδί πριν από περίπου ενάμιση μήνα και κάτι ψιλά...









Ο πάπυρος φυτρώνει και σε γλάστρα αλλά το καλύτερο του είναι μέσα σε σκέτο νερό. Μου αρέσει πολύ σαν φυτό και επειδή έχω εμπειρία από το συγκεκριμένο φυτό, ειδικά στην Ελλάδα, τα 4-5 μέτρα λίγο χλωμό να τα φτάσει. Σε πολύ καλές συνθήκες φωτισμού και μέσα σε νερό είχα πάπυρο (στο πατρικό μου στην Αθήνα) που είχε φθάσει το ένα μέτρο και κάτι.

Η αύξηση του ύψους είναι κάτι που ελέγχεται με περιοδικά κλαδέματα μιας και δεν μπορεί να θεωρηθεί φυτό ταχείας ανάπτυξης.

Μου αρέσει πολύ αλλά μέχρι στιγμής δεν το έχω δει σε ενυδρεία και είπα να ρωτήσω τους παλαιούς και έμπειρους μήπως υπάρχει κάτι το αρνητικό.
Για σαπίσμα δεν πιστεύω ότι υπάρχει πρόβλημα μιας και όπως είπα ήδη έχω εμπειρία κάποια χρόνια με αυτό το φυτό και ακόμη και σε άθλιες συνθήκες είναι πολύ ανθεκτικό και με πολύ σκληροτράχηλο ριζικό σύστημα.

Το pH στο συγκεκριμένο μπουκάλι που δείχνω στις φωτό έχει μείνει ανεπηρέαστο όσο καιρό το έχω βάλει (μετράω με στικάκια οπότε δεν μπορώ να είμαι ακριβής στα δέκατα) γύρω στο 7, όπως είναι και το νερό της βρύσης.

Θα ταιριάξει στο ενυδρείο με τα ψαράκια...;;;
__________________
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01641 seconds with 10 queries