Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 25-06-10, 10:20
Το avatar του χρήστη POURITANOS
POURITANOS Ο χρήστης POURITANOS δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Προεπιλογή

Σίγουρα ενα εξημερωμένο ζώο είναι ότι καλύτερο για των άνθρωπο .
Αρκεί να μην κινδυνεύει από φυσικούς εχθρούς.
Δε νομίζω να μην θέλει κανείς τα ψαριά του να έρχονται όταν μας βλέπουν.

Από το στρες πηγαμε στον εξοπλισμό!!!!!! Άντε μια από τα ιδία.

Να πω ότι κάποια πράγματα δεν με αρέσουν ως προς το πώς αντιμετωπίζετε ο Γιάννος. Ενώ μέχρι χτες είχε μια ωραία λίμνη .
Σήμερα κατηγορείτε για :
Οχι σωστό φιλτράρισμα.
Υπερβολικά φυτά .
Ελλειψη οξυγόνου.
Κακό σύστημα οξυγονώσεις.
Κακή συμπεριφορά των ψαριών του και ένα σωρό αλλά………
(κοινός για τα πάντα)

Εγώ τουλάχιστον από όσα έχω δει μέσα στο φόρουμ έως τώρα. Είναι να βλέπω ότι έχει καταφέρει γέννες. Τα ψαριά του όταν μας τα παρουσίασε μέσα στο ενυδρείο φαινόταν τελείως υγειές και αρκετά μεγαλούτσικα σε μέγεθος. Δεν έχω ακούσει για απώλειες ψαριών και αρρώστιες.

Δεν λέω ότι σε όλα έχει δίκιο αλλά μην ισοπεδώνουμε τα πάντα.
Στο κάτω μας παρουσιάζει πολλά πράγματα που αρκετή δεν θα έμπαιναν στων κόπο να παρουσιάσουν ούτε τα μισά.

Όλες οι λίμνες που υπάρχουν στης αυλές μας είναι κλειστά και ελεγχόμενα συστήματα. Άσχετα αν έχουν μια απόχρωση φυσικότητας σε ότι αφορά το αισθητικό κομμάτι.

Εμένα δεν με αρέσει να πειράζουμε τα ψαριά.
Πιστεύω ότι από την στιγμή που θα μπουν τα ψαριά μέσα στην λίμνη δεν πρέπει να βγουν ποτέ. Παρά μονό αν τεθεί λόγος θεραπείας.

Το ότι κάποιοι έχουν καλύτερο εξοπλισμό από κάποιους άλλους. Δε σημαίνει, ότι οι άλλοι ξαφνικά δεν έχουν τίποτα. Μην υπέρ εκτιμάτε των ακριβό εξοπλισμό σε μια λίμνη . Μια και πολλές φορές είναι περιττός.
Υπάρχουν και οι εξωτερικοί παράγοντες που θα καθορίζουν της ανάγκες μιας λίμνης.

Σε έναν αρχάριο θα πρότεινα πλέων να εμπιστευτεί ότι βλέπουν τα “ματιά” του και συμφωνούν με την λογική του. (δυστυχώς υπάρχει και το ενδεχόμενο κάποιος να βγάλει το 90% νερού από την λίμνη του και να το αντικαταστήσει με καθαρό μονό και μονό για να φανεί η λίμνη του στης φωτογραφίες ότι έχει καθαρό νερό.)

Συζήτηση κάνουμε πάνω από όλα και καλό θα ήταν να μην φωτογραφίζουμε ο ένας των άλλων σε τέτοιο βαθμό που κουράζει και προβληματίζει, όσους διαβάζουν τα θέματα.

-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από ;Ηλίας
Πρωσοπικα πιστευω οτι στρες δεν ειναι κατι που αποκτουν ευκολα ψαρια που ειναι "ανετα" στην λιμνη..
Παραδειγματος χαρη, σε εμενα ολη μερα περνουν και πινουν πουλια νυχτεριδες και γατες και σκυλοι νερο.. δεν εχω παρατηρείσει ουτε ενα σημάδι στρες.. ουτε καποια αλλαγη στο τάισμα..
Τωρα με τις εργασιες τα ποδια μου ειναι μεσα στην λιμνη και τα ψαρια ειναι διπλα μου και κανουν βολτες μεχρι που με τσιμπολογανε ολη την ωρα..(ΚΟΙ, Χρυσ/αρα)
Αρα τα ψαρια δεν ειναι αποβλακωμένα αλλα εξημερωμενα..

Και εδω θα σημφωνησω με τον in the pond για την οξυγωνση που ειναι πραγματι αναγκαια..
Θα σας ενα δικο μου περιστατικο που εγινε πρωχτες την μερα που αδειασε η λιμνη..
Αφου τελειωσαν οι εργασιες το βραδι(ειχαμε κλεισει την αντλια, για μην ερχεται νερο και ενοχλει)ειπαμε ασε, την μεχρι αυριο που θα εχει στεγνωσει το μπετο και δεν θα μπει μεσα στο νερο..
Την αλλη μερα ο πατερας μου, που το πρωτος τα ειδε τρελαθηκε, ειχαν πεθανει τα 10 τουλαχιστον κοι μας... ΑΠΟ ΕΛΛΗΨΗ ΟΞΥΓΩΝΟΥ!...

Τουλαχιστον αναψε την αντλια και σωθηκαν 3 περιπου κοι... τα χρυσοψαρα δεν επαθαν τιποτα..

Γι' αυτο καλητερα παρτε την πιο σοβαρα την οξυγόνωση.. .
Για να διαχωρίσουμε λίγο τα πράγματα.
Δεν είπα ότι τα ψαριά μέσα σε μια λίμνη είναι αποβλακωμένα.
Είπα ότι τα ψαριά μέσα στο ενυδρείο είναι.

Τα ψαριά μέσα σε μια λίμνη μπορεί να είναι εξημερωμένα η σε ποιο αγρία κατάσταση. Κάτι που δεν συντρέχει για μένα θέμα στρες.

Ο λόγος που έχασες τα ψαριά για μένα θεωρό ότι σχετίζετε με έλλειψη σκιάς και επιβαρυμένο νερό. Και όχι τόσο στην οξυγόνωση της λίμνης.

Αν υποθέσουμε ότι το σύστημα οξυγονώσεις του νερού ήταν αυτό που κρατούσε στην ζωή τα ψαριά σου τότε σημαινει ότι τα ψαριά σου ζούσαν στο όριο της επιβιώσεις.
Κάτι που το σύστημα σου κρέμεται σε μια κλωστή. Δηλαδή αν θα έχεις στο μέλλον μια διακοπή ρεύματος θα τα χάσεις όλα!!!

Καλό είναι να προσφέρουμε σκίαση όταν η λίμνη είναι ρηχία. Είναι η σπουδαιότερη δικλίδα ασφαλείας στο να μην χάσουμε ψαριά.

Το οξυγόνο βοηθά τα ψαριά. Αλλά πρέπει να έχουν δροσερό νερό αλλιώς δεν…..
Οπότε ποιο βασικό θεωρό το δροσερό νερό παρά το οξυγονωμένο νερό.
Αν θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε κάτι ποιο αναγκαίο από το άλλο.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη POURITANOS : 25-06-10 στις 10:20 Αιτία: Automerged Doublepost

Page generated in 0,02224 seconds with 10 queries