Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #29  
Παλιά 17-06-10, 02:22
thomazos1 Ο χρήστης thomazos1 δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member
 
Εγγραφή: 15-06-2010
Περιοχή: Ηγουμενίτσα - Θεσπρωτίας
Μηνύματα: 10
Προεπιλογή

Μπήκα μέσα στο Site παιδιά για να μου δώσετε τα φώτα σας για το συγκεκριμένο είδος ψαριού και κάποιοι πραγματικά με βοήθησαν να καταλάβω πέντε πράγματα .Κάποιοι όμως χλέβασαν μαζί μου , κάποιοι γέλασαν και κάποιοι επιτέθηκαν στον "άβγαλτο" για την ανιδεότητά του. Απο 22 χρονών ασχλούμαι με ενυδρεία και είμαι 42 πλέον (20 χρόνια συναπτά). Πρός θεού δέν θέλω να το παίξω τι είμαι εγώ και δεν είναι κανένας. Απο λάθη έμαθα κι εγώ και είχα έμπειρους ανθρώπους που ήθελαν να χορτάσουν την ακόρεστη δίψα μου για γνώση πάνω στα ενυδρεία του γλυκού νερού.
Δέν είμαι άπειρος ενυδρειακός. Είχα 12 ενυδρεία διαφόρων μεγεθών , το σύνολο σε λίτρα όλα μαζί 1200 λίτρα , 167 ψάρια , 64 διαφορετικά είδη (απο χρυσόψαρα και γκούπι μέχρι όσκαρ και πιράνχα. Το ψυγείο μου ώς φοιτητής δεν είχε φαγητό για μένα αλλά ήταν γεμάτο με τροφές για τα ψάρια μου. Εχω φάει ώρες ατελείωτες διαβάζοντας βιβλία μέχρι και ιατρική και ανατομία των ψαριών . Έχω κάτσει μερόνυχτα μνε το λαμπάκι και να παρακολουθω κάποια είδη ψαριών έτσι ώστε μόλις γενηθούν τα ψαράκια να τα χωρίσω απο τους γονείς γιατι θα τα έτρωγαν.
Τα περισσότερα απο τα είδη που είχα κατάφερα να τα φέρω σε κατάσταση αναπαραγωγής και να μεγαλώνω μικρούλια σε διάσπαρτα ενυδρεία μέσα στο σαλόνι μου.
Επειδή τυχαίνει να είμαι και καθηγητής φυσικής αγωγής (γυμναστής) όταν τα παιιδιά με ρωτούν για κάτι που δέν ξέρουν δεν δυσανασχετώ παρα προσπαθώ να το εξηγήσω όσο πιό απλά γίνεται. Δέν ζητάω να έχουν όλοι αυτή την υπομονή αλλά γιατι να μην με αντιμετωπίσουν όλοι με τον ίδιο όμορφο τρόπο που μερικοί , με πολύ ευχαρίστηση το έκαναν , και τους ευχαριστώ πολύ.
Μου έρχεται κάπως άσχημα να με ειρωνεύονται στα 42 μου χρόνια , σε ένα site , (φόρουμ) στο οποίο μπήκα και ζήτησα ευγενικά εάν κάποιος μπορεί και θέλει φυσικά να μου " ανοίξει τα μάτια" για ΄'ενα είδος που δεν ασχολήθηκα ποτέ.
Το εάν μπορώ να διαθέσω χρόνο και χρήμα πλέον για 400 και 800 λίτρα , που πολύ θα ήθελα να το κάνω, δέν το συζητάω. Έχω δύο παιδιά να μεγαλώσω . Αλλά το να μεγαλώσω δύο δίσκους μέσα σε ένα ενυδρείο 80 λίτρων δέν μου φάνηκε και τόσο τρελό όνειρο. Σε πολλά βιβλία και πολλά sites γράφουν για αντιστοιχία 40 λίτρα ανα δίσκο. Εδώ σημειώνω οτι τον έναν θα τον δώσω και θα κρατήσω μόνο το ζευγάρι στα 80 μου λίτρα που έχω πρός το παρόν , μέχρι να ευκοληνθώ και να πάρω μεγαλύτερο..
Δέν αμφισβητω σε καμία περίπτωση την γνώμη σας αλλά ο "τρόπος" είναι μεγάλο πράγμα.
Εάν είναι να μου λένε κάποια άτομα οτι αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι χαζομάρα...ας μου το πούν ...έστω ευγενικά για να μην ξαναρωτήσω.
Ευχαριστώ πολύ και ζητώ συγνώμη εάν ακούστηκα κάπως αγενής.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01884 seconds with 10 queries