09-05-10, 03:31
|
 |
Γηραιοί του GAB
|
|
Περιοχή: Αθήνα, Ν.Ιωνία
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από vptheo
λες να φτιαξει με τις μερες?εχω και diy co2 3 1,5λ...
και 9.5 ωρες φως 3 gro 18w
νερο 1 φορα εβδ. περιπου τα 2/5
80 λιτρα καθαρα ειναι το πλατοσπιτο!
ναι κατι κανει και η οδοντοβουρτσα αλα μαζεβω και το μοσσσσσσσ!
με το τσιμπιδακι δε καλυτερα να καθαριζω φακες παρα το μοςςςςςς!
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από vptheo
τα εχω διαβασει μια και δυο....οπως και το αρθρο για moss...
τα εβγαλα μια μερα και τα εβαλα σε κουβα με μαυρη σακουλα 2 μερες(τσακισα το γρασιδι)
τιποτα...το μοσσ ειναι απο κλαδεματα ενυδρειου που ειχε τριχοαλγη!...
δεν εχει πολυ καιρο...2-3 εβδ.
|
Καλησπέρα φίλε μου πιστεύω πως αυτό που προκαλεί την άλγη στα moss σου είναι o πολύς φωτισμός και το Diy Co2 που χρησιμοποιείς καθώς και έλλειψη λιπασμάτων σε συνδυασμό με τα άλλα 2 που προείπα. Με λίγα λόγια δεν έχεις βρει ισορροπία σε αυτές τις 3 παραμέτρους . Πόσο καιρό λειτουργεί το ενυδρείο ? υπάρχουν αλγες και στα αλλα φυτά? Προσπάθησε να βάλεις τα moss σε κάποιο σημείο που να είναι πιο σκιερό (κάτω από κάποιο φυτό το οποίο παρέχει σκιά) Το DIY Co2 προκαλεί συνήθως άλγες λόγο αστάθειας … Καλό είναι να μεταβείς σε ένα πλήρες σύστημα Co2….
Οι μέρες που έβγαλες τα moss από το ενυδρείο και τα έβαλες σε κουβά ήταν λίγες γι αυτό δεν είχε αποτέλεσμα… έκανες κάθε μέρα αλλαγή νερού με νερό δικτύου? Το όλο θέμα με τις αλγες ξεκίνησε αφού ήταν κλαδέματα τα οποία είχαν ήδη άλγες. Καλό είναι να αποφεύγουμε να βάζουμε φυτά στο ενυδρείο μας τα οποία έχουν άλγες πρώτα τα καθαρίζουμε και μετά τα τοποθετούμε στο ενυδρείο… Η λύσεις είναι : μείωσε την φωτοπερίοδο , κάνε πιο συχνές αλλαγές νερού δεν κάνει κακό … (όπως είπε και ο φίλος zipo ) και τελος προσπάθησε να ισορροπήσεις τις παραμέτρους....
φιλικά Αντώνης