Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από estilo
εγω χτες εδω μεσα διαβασα οτι δεν πρεπει να τα βαζουμε σε ενυδρειο.δεν προκειται ποτε ξανα να αγορασω πανκγασιους και θα το πω και οπου μπορω.στην περιπτωση μου ομως συνεβη το λαθος και το ψαρακι μου ειναι ηδη 8 ετων να κανω τι?θα παρω τωρα ενα ενυδρειο 400 λιτρα τοσο μπορω και θα προσπαθησω για το καλυτερο.οταν λες συχνες αλλαγες νερου???και τι ποσοστο να αλλαζω?απο που θα παρω τα τεστακια?
|
Το ποσοστό είναι ανάλογα με την ιχθυοφόρτιση. Σαν γενικός κανόνας 20-30% του νερου την εβδομάδα είναι καλά. Τα τεστ τώρα... εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις τα εξής. Υγρά τεστ για αμμωνία ΝΗ3 και νιτρικά ΝΟ3 και στικς για τις υπόλοιπες μετρήσεις. Για αρχή θα σου φτάσουν. Λίγο αργότερα (αν έχεις λεφτά πάρτα απο τώρα) να πάρεις υγρά τεστ για όλες τις μετρήσεις του ενυδρείου. Πωλούνται σε όλα τα μεγάλα πετσοπ, και (ίσως) και στα μικρά.
Απο Αμμωνία και παράγωγά της πρέπει να μετρήσεις ΝΗ3 0, Νιτρώδη ΝΟ2 0, και νιτρικά ΝΟ3 μέχρι 20 βαριά βαριά.
-------------------------
Επίσης πρόσεξε λίγο τη δοσολογία των φαρμάκων που έριξες σαν να μου φάνηκε οτι παραέριξες... αυτο όπως λέει και ο George θα επηρεάσει και την βιολογία του φίλτρου σου.
Το ενυδρείο σου είναι σκέτο νερο με το πανγκάσιους ή εχεις και άλλα μέσα? αν μπορείς βάλε μια φωτογραφία του ενυδρείου και μία του ψαριού απο κοντά να έχουμε μια καλύτερη εικόνα...
Και δώσε μας και ένα update πως είναι τώρα που μιλάμε το ψάρι.