Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #10  
Παλιά 08-02-10, 13:30
drbig Ο χρήστης drbig δεν είναι συνδεδεμένος
Banned
 
Εγγραφή: 12-11-2009
Περιοχή: ΣΑΛΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΑΡΕΣΕΙ
Μηνύματα: 887
Προεπιλογή

Χαιρομαι για την απάντηση σου, και όντως επισημαίνεις το πιο σημαντικό θέμα, και παράλληλα το πιο μεγάλο πρόβλημα σε τέτοιου είδους προσπάθεις/εγχειρήματα.

Χωρίς να διαφωνώ καθόλου μαζί σου (και το τονίζω καθόλου) θέλω να παραθέσω λίγες σκέψεις δικές μου σχετικά με το θέμα.

ΤΕΧΝΙΚΑ
  • Κατ αρχήν θα ήθελα να χρησιμοποιήσω το παρόν project ως μια ευκαιρία για διδακτορικό μιας και παρουσιάζει για τον τομέα της εξιδείκευσής μου πολύ ενδιαφέρον.
  • Δεν με ενδιέφεραν ποτέ τα ψιλοκατάληλα και οι μέσες λύσεις. Θεωρώ τον εαυτό μου ενσυνείδητο χομπίστα και το τονίζω αυτο (και όσοι με ξέρουν αυτό μου κόστισε πολύ)
  • Οι απαγορέυσεις, η αν θέλετε οι περιορισμοί που υπάρχουν είναι αυτοι που κάνουν το project ενδιαφέρον για μένα
  • Αυτό που κάνει την διαφορά (θέλω να πιστεύω) στη δικιά μου σκέψη είναι ο τρόπος υλοποίησης και η λογική καθώς εμπίπτουν στον τομέα εξιδείκευσής μου και όχι απλά της γνώσης μου. Χωρίς να περιαυτόλογήσω οι μεταπτυχιακές μου σπουδές είναι στις Βασεις Δεδομένων συγκεκριμένα, και στον τομέα τον Expert-Knowledge Based Systems, συστήματα που προσπαθούν να εξομιώσουν την ανθρώπινη γνώση και εξιδείκευση μέσα απο κανόνες και συσχετισμούς,προτείνοντας στον χρήστη πιθανές λύσεις. (Χρησιμοποιείται και ερευνάται στον τομέα και της ιατρικής.- Αν κάνει για την ιατρική που διαχειρίζεται μέσω της διάγνωσης ανθρώπινες ζωές, θα κάνει και για το ενυδρείο.)
ΗΘΙΚΑ
  • Σαν τελευταίο προβληματισμό θα ήθελα χωρίς να θίξω κανέναν να θέσω το εξής ερώτημα μαζί με την δικιά μου απάντηση.: Ποιος είναι πιο ζωόφιλος? Αυτός που κρατάει ενα ζευγαρι σκαλάρια στα 150λτ, η αυτός που τα κρατάει στα 250? (όλες οι παράμετροι είναι σταθεροι και ίδιοι, για να μην ρωτησετε είναι οξινο μαλακο? ποσο είναι το ύψος του ενυδρειου κτλ...) Η δικιά μου απάντηση είναι κανένας. Τα σκαλάρια πρέπει να ζούνε στη φύση, και όχι σε γυάλες (τα 200-300lt κτλ είναι γυάλες σε σχέση με τους βιοτόπους τους). Εμείς είμαστε χομπιστες, κάνουμε το χόμπυ μας, και δεν σώζουμε τα είδη (πειτε μου για τα endlers τώρα) όσο καλά και αν τα έχουμε, δεν φτιάχτηκαν για να τα έχουμε σπιτια μας. Απλά εμεις , μερικοι , με λίγο παραπάνω πληροφόρηση απο τους πολλούς που δεν ξέρουν, συνεχίζουμε το χόμπυ μας, προσπαθώντας να προσφέρουμε καλύτερες συνθήκες απο τους άλλους, ΠΑΝΤΑ συγκριτικά με τους άλλους, καθώς όποια εξωμοίωση με τη φύση είναι στην καλύτερη άτοπη!
Με περισσιο σεβασμό σε όλους τους ενσυνείδητους χομπιστες και συνφορουμίτες μου, και με αληθινή ευγνωμοσύνη για τις χιλιάδες ώρες που ξοδεύουν για να παρέχουν και να μοιράζουν την τόσο πολύτιμη γνωση για το συγκεκριμένο αντικείμενο, αυτά τα λίγα (ή πολλά) είχα να πω, μαζί με τις ευχαριστίες μου.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01948 seconds with 10 queries