Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 28-10-09, 00:32
Το avatar του χρήστη Γιώργος Κ
Γιώργος Κ Ο χρήστης Γιώργος Κ δεν είναι συνδεδεμένος
Δισκοπαθής

Περιοχή: Κολωνός
Send a message via Skype™ to Γιώργος Κ
Smile

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από johnvolno1 Εμφάνιση μηνυμάτων
thanks.....
η ΑΟ τι κάνει ακριβως? στην αρχη φιλτραρει το νερο απο τα σωματιδια που περιεχει ... στη συνεχεια αφαιρει το χλωριο -ολα αυτα με τα προφιλτρα που εχει- και στη συνεχεια η μεμβρανη που εχει δυο εξοδους ... μας δινει απο το ενα σωληνακι πολυ μαλακο νερο με κh και gh να πλησιαζουν στο 0! Το ph μεταβαλλεται τοσο ευκολα (εξαιτιας της kh που ειναι σχεδον 0) που στην ουσια δεν μπορουμε να βρουμε μια σταθερη τιμη! ενω το αλλο σωληνακι μας δινει πολυ σκληρο νερο το βάζεις στην βρύση και κάνει το νερό κατάλληλο για ενυδρείο? αν τα ψαρια μας θελουν μαλακο νερο το "καθαριζει" τοσο πολυ που θα πρεπει να χρησιμοποιησουμε ιχνοστοιχεια και ηλεκτρολυτες για να το βαλουμε στο ενυδρειο μας! και τι νούμερα θα εχω μετά? το ρυθμίζω εγω? Αυξανοντας το Kh παρασερνεις και το ph να ανεβει και να ειναι ολο και πιο σταθερο! Με αυτη τη λογικη ναι ... φτιαχνεις το νερο που θελεις εσυ! Σε ph αλλα και σε gh!
και όταν δεν το χρησιμοποιω τι το κάνω? απλά το βγαζω απο την βρύση και τέλος? ναι - απλα βουλωνεις τις εξοδους - εισοδους της Α/Ο ωστε να μη ξεραθει η μεμβρανη (πρεπει να εχει νερο μεσα αλλιως καταστρεφεται) και μετά απο μια εβδομάδα κάνω το ίδιο? αν εχεις δυνατοτητα και χωρο μπορεις να την εχεις μονιμα συνδεμενη και εγκατεστημενη ωστε να μην εχει βαλε-βγαλε συνεχεια!
τι κοστος εχει? Κοιτα στα μαγαζια - επαγγελματιες ... εχει διαφορες προσφορες!
δηλαδή αντι να αγοράζω απιονισμένο νερό, παιρνω αυτο? ναι
προτείνεις τωρα που δεν εχω ΑΟ να βάζω νερό απο το φιλτρο της βρύσης?
εξαρταται τι ψαρια θελεις μαλακου νερου? καπως θα πρεπει να το μαλακωσει και παλι!
όσο για την αλλαγή νερού, αν βάζω κάθε μισή ωρα 1-2 λίτρα μεσα είναι καλύτερα? και να το ριχνω κοντα στο φίλτρο ή απο την απεναντι μερια?
Δεν υπαρχει λογος να το κανεις αυτο ... ενας θερμοστατης (η νερο απο το θερμοσιφονα στη καταλληλη θερμοκρασια κανει μια χαρα)
πολλές ερωτησεις μαζι.....αν εχεις χρόνο μου απαντας....
ευχαριστω πολύ εκ των προτερων....
Ουαου πολλες ερωτησεις και θελουν πολυ αναλυση ολα αυτα! Οσο πιο απλα μπορω να σου απαντησω (κοιτα τα κοκκινα)!! Κανε και μια αναζητηση ωστε να βρεις αναλογες αποριες!!

Gab at Facebook:
https://www.facebook.com/GreekAquaristsBoards/
https://www.facebook.com/groups/GreekAquaristsBoards/
Knowledge is having the right answer
Intelligence is asking the right question
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01527 seconds with 10 queries