Από τότε που άδειασε το 17λιτρο και τα 2 goldish Μετακομίσανε στο 98λιτρο το ζαχαρώνει συνέχεια η μητέρα μου να το βάλει στην κουζίνα με φυτάκια και ίσως κανένα ψαράκι αν γίνεται..
- Άρχισα να τη συμπαθώ τη μαμά! Συνήθως φωνάζουν! (Η δικιά μου αποτέλεσε εξαίρεση!)
Έχω βάλει μια 7Watt λάμπα οικονομίας.
- 7W με λάμπα οικονομίας, εννοείς χωρίς μετασχηματιστή; Αν είναι έτσι δίνει φως όσο μια 60άρα κανονική! Υπερβολικά πολλά για τα λίτρα! Έχει φωτιστηκάκια ακριβώς γι αυτό το σκοπό με 15 το πολύ ευρώ!
Έχω στο άλλο ενυδρείο ανούμπια νάνα,φτέρη και βαλισνέρια.
Αν κόψω λίγο απο τον ''χοντρό'' πράσινο κορμό της ανούμπιας θα πιάσει στο μικρό?
- Ναί αρκει να κοπεί με προσοχή και να δεθεί μετά πάλι σε ξύλο!
Οι ρίζες που βγάζουν τα φύλλα της φτέρης?
- Επίσης δέσιμο κι όχι φύτεμα!
Επίσης προμηθεύτηκα φακή και τζάβα μος.
- Ποιός χαμένος σου τα έδωσε;
Μπορώ να έχω κάποιο γρασιδάκι ΄''φυτεμένο'' στο χαλίκι? Μπορώ να το πετύχω με τη μος?
- Το γρασιδάκι θέλει φως αρκετό (κάπου στο 1W ανά λίτρο), λιπασματάκι και CO2. Με τη μος μπορείς εάν τη βάλεις σε πλέγμα. Κέντημα λοιπόν 
Αύριο θα πάω να αγοράσω κερατόφυλλο.
- Πλάκα κάνεις! Ρωτάει πρώτα ο κόσμος! Πέρνα να σου δώσω!
Τι άλλο μπορώ να βάλω από φυτά?(σχετικά μικρά σε ύψος.)
- Με βάση τις διαστάσεις του ενυδρείου σου τα χαμηλά φυτά μεσαίου χώρου θα είναι τα βλέπεις σα πλάτη! Έτσι τουλάχιστον έκανα στο δικό μου...
Έχω μπόλικα πράγματα να σου δώσω μετά την επιδρομή εεεεε! την επίσκεψή μου ήθελα να πώ, στον Νίκο στο Φίλυρο! Να διαλέξεις πρωτού πάρει πρέφα κανένας bokostas και μου πάρει και τη μούχλα από το ροκφορ γιατί θα τη χρειάζεται στο νέο 1.356 ενυδρείο του!
Μπορεί να τα καταφέρει ένας μονομάχος σε αυτά τα λίτρα με το νερό του δικτύου?
- Ναι οριακά ο μονομάχος, όχι νερού δικτύου! Σε αναλογία 2 προς 1 απιονισμένο νερό με βρύσης (συν όλα τα ζουμιά) όσον αφορά το δίκτυο της Περαίας με εντελώς μπακάλικο και εμπειρικό τρόπο. Θα χρειάζεσαι για αλλαγές 40% την εβδομάδα ένα 4λιτρο απιονισμένο. 65 λεπτά!
Εναλλακτικά 2 γκαπάκια μπορούνε?
(To μήκος του ενυδρίου είναι 35-37cm)
- Όχι για τους λόγους που έχουν χιλιοειπωθεί. Πολλαπλασιασμός μπλα, μπλά...
Ή να τα ξεχάσω και να πάω μόνο για red cherry και κανένα μηλοσαλίγκαρο μετά από καιρό?
- Μπορώ να σου δώσω και από τα δύο. Πρώτα σαλιγκάρια κι όταν στρώσει καλά το ενυδρειάκι σε ένα 2μηνο και γαρίδες που θα είμαι κι εγώ έτοιμος με τα πιτσιρίκια...
ΥΓ Κάτι ακόμα..Για τα φυτά και τις γαρίδες red cherry (αν δεν βάλω ψαράκια τελικά) θα χρειστώ θερμαντήρα?20Watt ε?
- Έχει και πιό μικρούς 10w +/- €15 με σταθερή θερμοκρασία στους 26 βαθμούς. Όπως και να έχει πάντως χρειάζεσαι έναν!