Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #4  
Παλιά 06-10-09, 23:42
Το avatar του χρήστη mariatito
mariatito Ο χρήστης mariatito δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 03-10-2009
Περιοχή: Heraklion Crete GREECE
Μηνύματα: 50
Προεπιλογή

Σας ευχαριστώ παιδιά για τα καλά σας λόγια!


Panos-alex/polis,
Κάτω από το χόρτο τους, υπάρχει πλαστική τουλέτα με πεπιεσμένο σε κυλινδράκια ροκανίδι (cats best universal), ανακατεμένο με αντιβακτηριακό άμμο γάτας (οπότε ούτε μυρίζει τίποτα), κι έτσι, καθώς τρώνε, κάνουν και την ανάγκη τους. Μερικές φορές, τα κάνουν και στο καλυβάκι και στη σκηνή, αλλά έχω αλλαξιές από fleece που τα βγάζω και τα πλένω.
Τα ινδικά χοιρίδια, αν και τρωκτικά, δεν μασουλάνε υφασμάτινες επιφάνειες, είναι λες και σέβονται το σπίτι τους! Τα δικά μου, θα ροκανίσουν λιγουλάκι το ξύλινο καλυβάκι τους (κάνει καλό και στα δόντια τους, που ούτως ή άλλως πρέπει να τα κόβουμε με νυχοκόπτη γιατί δεν έχουν ρίζα μεγαλώνουν ανεξέλεγκτα -στη φύση μαθαίνουν να τα ροκανίζουν σε πέτρες και ξύλα), και θα πειραματιστούν με μια δυο δαγκανίτσες στους πλαστκούς σωλήνες. Κατά τα άλλα, εκτός από το κυνηγητό τους, ασχολούνται με... μαμ, κακά και νάνι!
Οπότε, για να σου λύσω την απορία με την καθαριότητα, απλά σκουπίσω με σκουπάκι και φαρασάκι πλαστικό (σαν αυτά που χρησιμοποιούμε για τον νεροχύτη της κουζίνας), και κάθε 4-5 μέρες, αλλάζω το λερωμένο ροκανίδι. Όμως, αφαιρώ καθημερινά τις... κουραδίτσες τους (δεν σιχαίνομαι, γιατί ούτε μυρίζουν, ούτε λερώνουν), βάζω και ξηρό χορταράκι από πάνω (γιατί μερικές φορές τους αρέσει να ξαπλώνουν εκεί) και είναι λαμπίκος! Την επίστρωση fleece, (fleece+πετσέτα+σεντόνι ραμμένα όλα μαζί με βέλκρο), την πλένω κάθε 15 μέρες στο πληντήριο, με ένα έξτρα ξέβαλμα με ξύδι. Οπότε, τα μικρόβια και οι μυρωδιές... πάνε περίπατο!

Gmanes,
Επειδή το σκυλάκι που θα μείνει μαζί μας, θα ζήσει μαζί μας τουλάχιστον 10-15 χρόνια, θέλω ένα θυληκό έως 3 μηνών, λευκό γκριφόν-κανίς ή γκριφόν-μαλτέζ ή μπισόν-φριζέ κατά προτίμηση. Να, κάτι σαν κι αυτό (στη foto ως κουταβάκι):




Κι ένα ενήλικο:




Μένουμε σε διαμέρισμα, κι έτσι, ένα μικρόσωμο σκυλάκι θα προσαρμοστεί μια χαρά μαζί μας. Βέβαια, αν υπάρχει κάποιος να χαρίζει τέτοια σκυλάκια, ή να μην κάνουν πάνω από 50 ευρώ (δύσκολες εποχές, και το σκυλάκι με τα λεφτά της αγοράς του, καλύπτονται εμβόλια, τροφές κλπ) επιπλέον, δεν θα ήθελα να αγοράσω από petshop, γιατί στα περισσότερα εκτροφία, τα σκυλάκια αναπαράγονται μέσα απο άθλιες συνθήκες, και δεν θα ήθελα να ταλαιπωρήσω ένα άλλο ζωάκι για να κάνω εγώ το κομμάτι μου!
Θα βάλω αγγελία λοιπόν εδώ στο φόρουμ, κι ίσως κάποιος να έχει το ζωάκι που με τόση λαχτάρα ανυπονώ να αποκτήσω τόσα χρόνια!
__________________
...I believe I can fly... I believe I can touch the sky...
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01752 seconds with 10 queries